«Вагнергейт»: у Bellingcat спростували дату виходу фільму-розслідування

11:36, 15.03.2021
«Вагнергейт»: у Bellingcat спростували дату виходу фільму-розслідування

Розслідувачі з Bellingcat знімають фільм про роль керівництва Банкової у "Вагнергейті".

Розслідувачі з Bellingcat не планували показувати документальний фільм-розслідування про зрив української спецоперації щодо «вагнерівців» під назвою «Вагнергейт» саме 15 березня, як про це повідомила низка українських ЗМІ.

 

Наразі відомо, що перша частина фільму вийде у березні, втім, точна дата невідома.

 

Як повідомляє Україна молода, про це написав  на своїй сторінці у Twitter засновник Bellingcat Еліот Хіггінс.

 

«Не існує визначеної дати випуску нашого розслідування «Вагнергейт», і ми ніколи не встановлювали її. Дослідження для документального фільму все ще тривають, і щойно все буде готово, ми повідомимо всіх, коли він (фільм) вийде», — написав пан Хіггінс.

 

На думку ще одного розслідувача з Bellingcat Аріка Толера, цю дату вигадали українські ЗМІ.

 

«Не знаю, звідки 15 березня вийшла дата виходу документального фільму «Вагнергейт», але я вважаю, що хтось в українських ЗМІ подумав, що вихід у березневі іди буде дійсно драматичним», — зазначив він.

 

Раніше про спекуляції в українських ЗМІ також писав розслідувач із Bellingcat  і автор фільму «Вагнергейт» Христо Грозєв.

 

«Зверніть увагу, що більшість повідомлень не відповідають дійсності та базуються на неправдивій чи бажаній для когось інформації. Так, ми працюємо над багатьма розслідуваннями одночасно, але ми не знаємо результатів, поки не закінчимо», — наголошував автор фільму.

 

Як повідомляла УМ, розслідувальна спільнота Bellingcat знімає документальний фільм про "злив" спецоперації з затримання "вагнерівців". За даними журналіста Юрія Бутусова, президент Володимир Зеленський виселив із Конча-Заспи та позбавив охорони ексначальника ГУР МО Василя Бурби, який свідчив про зрив операції із захоплення "вагнерівців".
 
У ЗМІ з'явилась інформація, що Офіс президента України просив британську розвідку завадити виходу фільму Bellingcat про зрив спецоперації із затримання "вагнерівців".