США дають певні сигнали Зеленському щодо боротьби з корупцією – Гонгадзе

21:55, 10.03.2021
США дають певні сигнали Зеленському щодо боротьби з корупцією – Гонгадзе

Володимиру Зеленському та його оточенню надходять сигнали про необхідність боротьби з корупцією в Україні. (Фото Офісу президента)

Офіційний Вашингтон неодноразово давав певні сигнали президенту Володимиру Зеленському та його оточенню про необхідність боротьби з корупцією в Україні.

 

Як передає Україна молода, про це заявила керівниця Української служби “Голос Америки” Мирослава Гонгадзе в ефірі «Прямого» в середу.

 

«Насправді є дуже важливим розуміти ці сигнали. І, як відчувається, президент Зеленський не до кінця розуміє ці сигнали дипломатичні. Я знаю зі своїх джерел, що цей дзвінок (розмова Байдена із Зеленським – Ред.) насправді готується, і він готується дуже ретельно. Він буде рано чи пізно. Джозеф Байден, його адміністрація і Державний департамент насправді вже посилають дуже чіткі сигнали. Їх було на цьому етапі шість…», - сказала пані Мирослава.

 

За її словами, насправді головний меседж у всіх цих заявах і сигналах в тому, що Україна має боротися з корупцією.

 

«Недаремно були накладені санкції на Коломойського, недаремно були накладені санкції на інших осіб з його оточення», – додала керівниця Української служби “Голос Америки”.

 

Вона наголосила, що адміністрація Байдена очікує, що український уряд і український президент будуть робити відповідні кроки на своєму рівні для боротьби з корупцією.

 

«Сполучені Штати вже 30 років живуть з розумінням, що Україна може зробити якісь заяви й насправді їх не виконати. Але зараз ми маємо в цій адміністрації людей, які дуже добре знають Україну, які практично всі ці роки працювали з Україною, розуміють, як працювати з Україною. І їх обдурити буде дуже важко насправді.

 

Тут є такий нюанс, коли ми говоримо про довіру чи недовіру до оточення чи Зеленського самого. Насправді я знаю, що адміністрація Сполучених Штатів дуже-дуже хоче налагодити якісні стосунки з Україною. США є стратегічним партнером України, у США існує неймовірно сильна підтримка України. І тут лише питання в діях самого президента і в очищенні свого оточення», – додала пані Гонгадзе.

 

Як повідомляла "УМ", тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін  вважає, що найбільше розвитку України заважають російська агресія на сході та корупція.
 
Речниця президента України Юлія Мендель вважає, що санкції уряду США проти олігарха Ігоря Коломойського «це лише початок». Втім, вона не ворожка і не знає чи запровадить Україна санкції проти скандального мільярдера, а також чи видаватиме його Сполученим Штатам.