Віктор Медведчук допитаний слідчими СБУ

19:13, 09.03.2021
Віктор Медведчук допитаний слідчими СБУ

Віктор Медведчук не задоволений тим, що про його допит стало відомо ЗМІ.

Кум Путіна, лідер "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук був допитаний слідчими СБУ у вівторок.

 

Як передає Україна молода, про це з посиланням на власні неофіційні джерела повідомляє «Українська правда». 

 

Зазначається, що питання слідчих стосувалися в тому числі і фактів, які фігурують в так званих "плівках Медведчука-Суркова", які раніше були оприлюднені у ЗМІ.

 

Водночас, на допит 9 березня до слідчих СБУ викликали і колишнього президента України Петра Порошенка, однак він вдруге не прибув.

 

Згодом пресслужба ОПЗЖ підтвердила, що Медведчука викликали на допит до СБУ і він «виконав вимоги закону».

 

«Питання, які обговорювалися на цій зустрічі є таємницею слідства. «Злив» інформації про відвідування Медведчуком СБУ свідчить про бажання представників влади Зеленського, не маючи жодних правових підстав для переслідування Віктора Медведчука і його сім’ї, перетворити все це у черговий елемент власної піар-кампанії», - наголосили у пресслужбі.

 

В ОПЗЖ також вважають, що у даному випадку йдеться про «політично вмотивовану розправу», як «відповідь на послідовну критику влади у питаннях підвищення комунальних тарифів, невиконання обіцянок щодо мирного повернення Донбасу до України» тощо.

 

Як повідомляла «УМ», 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти Віктора Медведчука – "112 Україна", NewsOne, ZIK. Внаслідок цього телеканалам довелося припинити роботу.

 

Телеведучі і журналісти із заблокованих каналів працевлаштувалися на новоствореному каналі Козака-Медведчука.

 

26 лютого о 18:00 у супутниковому та онлайн-ефірі телеканалу "Перший незалежний", купленого представником медіагрупи Тараса Козака, розпочалося мовлення. Втім, було припинено за годину.