Я ж не ворожка: Юлія Мендель не знає чи запровадить Україна санкції проти Коломойського

17:16, 08.03.2021
Я ж не ворожка: Юлія Мендель не знає чи запровадить Україна санкції проти Коломойського

Журналістка Олеся Бацман і речниця президента Юлія Мендель під час інтерв'ю. (Фото з ФБ-сторінки Юлії Мендель)

Речниця президента України Юлія Мендель вважає, що санкції уряду США проти олігарха Ігоря Коломойського «це лише початок».

 

Втім, вона не знає чи запровадить Україна санкції проти скандального мільярдера, а також чи видаватиме його Сполученим Штатам.

 

Як передає Україна молода, по це пані Мендель сказала в інтерв'ю виданню «Гордон» у понеділок.

 

На думку речниці Зеленського, американські санкції проти Коломойського – «більше символічні», тож вона закликала чекати інших новин по цій темі.

 

«Штати – це поки досить... Так, санкція визначена, яка є більше символічною і показує, що у них є докази його корупції, оскільки там звучить чітко слово "корупція". Я думаю, що це не кінець. Думаю, це початок», – припускає Юлія Мендель.

 

І нагадала, що в Україні трьом колишнім топменеджерам "ПриватБанку", який раніше належав Коломойському, оголосили підозру в розтраті 137 млн грн.

 

При цьому, вона не дала прямої відповіді на питання журналістки Олесі Бацман, чи погодиться Україна видати олігарха Штатам, де проти нього ведеться розслідування, якщо отримає відповідний запит.

 

«Подивимося. Я ж не ворожка... Буде як буде... Ми ж стоїмо за інтереси і держави, і кожного українця», – сказала речниця глави держави.

 

Пані Мендель також не стала уточнювати, коли саме варто очікувати новин по темі Коломойського.

 

«Я ж не ворожка. Я нікому зараз не погрожую і не збираюся йти проти когось і розповідати якісь речі, які можна інтерпретувати по-різному. Просто давайте дивитися, як будуть розвиватися справи», – додала вона.

 

Зауважимо, що минулого тижня Юлія Мендель написала колонку для американського аналітичного центру Atlantic Council, у якій зазначила, що "Зеленський готовий кинути виклик впливу українських олігархів усюди: від енергетичного і банківського секторів до політики й медіа".

 

Як повідомляла «УМ», 5 березня США запровадили візові санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського.

 

У свою чергу, Зеленський подякував США за боротьбу з олігархами і жодним словом не згадав прізвище олігарха Ігоря Коломойського.

 

Петро Порошенко вважає, що Зеленський має знайти в собі сили, аби відхреститися від пана Коломойського попри те, що він прийшов до влади за підтримки олігарха.