Порошенко не добирав слова щодо якості завезеної в Україну вакцини

12:58, 05.03.2021
Порошенко не добирав слова щодо якості завезеної в Україну вакцини

Представники низки західних країн відреагували на таку скандальну заяву

Петро Порошенко не особливо добирав слова, щоб схарактеризувати якість завезеної вакцини. Колишній президент України, лідер фракції Європейська солідарність назвав індійську вакцину від коронавірусу "гі*ном".

 

Як інформує УМ, свою думку п"ятий президент висловивв ході погоджувальної ради у Верховній Раді назвав індійську вакцину від коронавірусу "гі*ном".

 

Відзначимо, що спіч екс-"гаранта" в парламенті опубліковано на його каналі на YouTube, причому в якості ілюстрації використаний смайлик фекалій.

 

"Я щойно повернувся з Прикарпаття, де критична ситуація з точки зору протидії пандемії, захисту людей... На мої запитання, чому відмовляються вакцинуватися (прошу вибачення за непарламентський вислів, що прозвучав з вуст лікаря, який перебуває у відчаї), бо гі*но привезли. І привезли це через корупцію і профнепридатність", - заявив Порошенко.

 

 

Його слова збурили з одного боку медичне експертне середовище, яке розцінило таку заяву Порошенка, як удар по кампанії вакцинації. На сьогодні і так відомо, які настрої панують в українському суспільстві і кожна публічна заява проти кампанії щеплення може потягнути за собою, зрештою, нові смерті від коронавірусу.

 

Втім, крім медиків, безпардонний вислів Порошенка обурив і дипломатів. Так, саме дипломатів, попри те, що Петро Олексійович вважає себе ледь не генієм дипломатичної справи.

 

Проте представники низки західних країн були змушені реагувати на таку скандальну заяву п'ятого президента, пише 24 канал.

 

Наступного ж дня після заяви Порошенка посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс написала у своєму твітері, що завезена українським МОЗом вакцина з Індії робиться за формулою і під контролем міжнародної фармацевтичної компанії AstraZeneca. Додала, що припущення "деяких" політиків, що замість цієї вакцини в Україну привезли щось інше – абсолютно неприйнятне.

 

Колишній посол Канади в Україні Роман Ващук був ще більш різким в оцінках. Він назвав спробу Порошенка заробити політичні бали на критиці кампанії вакцинації смертельно небезпечною грою зі здоров'ям людей.

 

Він також додав, що поширення Порошенком фейків про вакцину, яку виробили в Азії, виглядає ще більш огидною, коли ці фейки публікують зі смартфонів чи ноутбуків зроблених в тій самій Азії.

 

Ба більше, днями прем'єр Канади Джастін Трюдо офіційно заявив, що Канада закупила 2 мільйони доз в Індії тієї самої вакцини, що і завезена в Україну.

 

"Особисто для мене найбільший цинізм цієї історії не в тому, що Петро Олексійович заради політичного хайпу готовий поставити під загрозу здоров'я людей", - казав Трюдо.

 

Як повідомляла УМ, Порошенко вимагає винести на засідання РНБО питання провалу вакцинації