Порошенко може стати президентом ще раз - Медведчук

14:05, 02.03.2021
Порошенко може стати президентом ще раз - Медведчук

Віктор Медведчук не збирається брати участь у виборах президента

Депутат від ОПЗЖ і кум Володимира Путіна Віктор Медведчук не збирається брати участь у виборах президента і вважає, що цю посаду треба ліквідувати, однак припускає, що Петро Порошенко міг би повторно стати президентом, якби вибори пройшли в найближчий рік.

 

Як інформує УМ, про це сказав Медведчук в інтерв’ю BBC.

 

"Я вважаю, що Україна повинна позбутися цієї посади (президента). Я вважаю, що в Україні повинна бути парламентська форма правління. І з кожним роком я в цьому дедалі більше переконуюся (...). Я ніколи не брав участі в президентських виборах. Навіть сьогодні я цього не збираюся робити. Я вивчав філософсько-правові дослідження таких теоретиків, як Грушевський, Драгоманов, Франко, а потім і Чорновіл – і прийшов до думки, що ці люди бачили, що для України неприйнятне індивідуальне керівництво, потрібне колективне і парламентське. Вони багато говорили про федеративний устрій, який передбачав також парламентську форму правління. Тому причому тут Медведчук і стане він президентом чи не стане? Я знаю тільки одне: хто б не став наступним президентом, він завжди буде гіршим за попередника", - сказав він.

 

На думку Медведчука, рейтинги – річ відносна, а результат виборів буде залежати від часу їх проведення.

 

Представник ОПЗЖ каже, що антирейтинг у нього не найбільший – у Порошенка більший, хоч він і "був президентом, улюбленцем публіки, 54% отримав", та й Зеленський на виборах мав 73% голосів, "а зараз у нього 23%".

 

За словами Медведчука, "з цим народом нескладуха: ось одних люблять, інших – ні", але "це мудрість нашого народу".

 

"Я вважаю, що якщо дострокові президентські вибори відбудуться протягом найближчих пів року-року, Порошенко стане президентом… Я за нього не проголосую. Я за Зеленського теж не голосував. Що з цього?.. Все буде залежати від того, коли будуть вибори. Шанси є у всіх: і у "Слуги народу", і у Тимошенко, і у Порошенка. І у нашого кандидата, який піде на вибори. Все у цьому світі відносне", - підсумував Медведчук.

 

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти Віктора Медведчука – "112 Україна", NewsOne, ZIK. Внаслідок цього телеканалам довелося припинити роботу.

 

Телеведучі і журналісти із заблокованих каналів працевлаштувалися на новоствореному каналі Козака-Медведчука.