Жодних контактів з Кадировим не мав: Уруський про фото з головою Чечні

13:05, 22.02.2021
Жодних контактів з Кадировим не мав: Уруський про фото з головою Чечні

Віце-прем'єр Олег Уруський з головою Чечні Рамзаном Кадировим.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вимагав від віце-прем'єра Олега Уруського термінових пояснень щодо спільного фото Уруського з головою Чечні Рамзаном Кадировим.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбук написав прем"єр-міністр Денис Шмигаль. 

 

Голова уряду на своїй сторінці у фейсбуці опублікував відповідний пост і прохання пояснити походження такого фото.

 

"Чекаю від Олега Уруського термінового пояснення", - написав Шмигаль.

 

 

Олег Уруський наразі перебуває в Абу-Дабі на міжнародній військово-технічній виставці IDEX-2021. Про це він писав на власній сторінці у фейсбуці і публікував відповідні фото. Там же вочевидь перебуває і Кадиров.

 

Серед опублікованих Уруським фото немає спільних світлин з одіозним Рамзаном Кадировим.

 

"На чолі української офіційної делегації перебуваю в Абу-Дабі, на міжнародній військово-технічній виставці IDEX-2021, яка є однією з найбільших у світі. В рамках заходу демонструються новітні технології практично з усіх ключових напрямів розвитку озброєння і військової техніки", - писав Уруський.

 

 

Видання Obozrevatel опублікувало на своєму телеграм-каналі фрагмент відео з трансляції арабського телеканалу. На ньому чітко видно, як Рамзан Кадиров без захисної маски йде будівлею виставкової зали. Поруч із ним іде чоловік, зовні схожий на Олега Уруського.

 

 
 

Інше фото, де Уруський сидить поруч із Кадировим, опублікував нардеп Олексій Гончаренко.

 

Уруський сидить біля Кадирова

 

Віце-прем’єр Олег Уруський на своїй фейсбук-сторінці пояснив ситуацію: каже, що жодних контактів із Кадировим не мав.

 

"… я особисто під час, в ході та після церемонії не мав (і не збираюсь мати) жодних контактів з головою делегації РФ, яким є Кадиров", -  написав Уруський.

 

Щодо того, чому він опинився поруч із Кадировим, Уруський пояснив: розміщення очільників офіційних делегацій проводили в алфавітному порядку. Таким був протокол держави-організатора, тобто ОАЕ.

 

Українська делегація вже звернула увагу, що такий порядок неприйнятний.

 

Уруський в підсумку написав: не вважає, що від представників будь-які країни: чи то агресора, чи будь-якої іншої, треба "шарахатися". Таким чином, на його думку, демонструється невпевнена поведінка та слабкість української сторони.

 

Нагадаємо. Уруський і Кадиров опинилися разом на на міжнародній військово-технічній виставці IDEX-2021 в Абу-Дабі. Уруський очолює українську делегацію, а Кадиров – російську.

 

Зауважимо, нещодавно, наприкінці січня 2021 року, український політикум сколихнула новина про заступника Олега Уруського - Віталія Немілостівого.

 

Як повідомляла УМ, автомобіль Немілостівого зупинили патрульні ввечері 20 січня. Водія запідозрили у сп'янінні. Чиновник відмовився складати протокол і натомість поштовхався з поліцейськими.

 

Опісля Немілостівий пригрозив правоохоронцям своєю посадою.


Зрештою після хвилі обурень у ЗМІ і соцмережах, Кабмін звільнив Віталія Немілостівого за п'яний дебош .