Порошенко схвалив санкції проти Медведчука

11:27, 21.02.2021
Порошенко схвалив санкції проти Медведчука

Петро Порошенко закликає арештувати нардепів, які потрапили під санкції РНБО.

П’ятий президент Петро Порошенко схвалює рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти кума президента Росії Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, мережі «Спортмастер» та інших.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Порошенко написав у Facebook.

 

«Підтримую рішення РНБО і оприлюднений в суботу Указ президента про застосування санкцій щодо Медведчука як політичне рішення, яке відповідає національним інтересам», - написав лідер партії «Європейська солідарність».

 

Нардеп додав, що тепер очікує від СБУ та Офісу генпрокурора «негайних процесуальних дій щодо народних депутатів, які потрапили під санкції, а саме — подання до суду щодо обрання запобіжного заходу, який не може бути іншим, ніж арешт».

 

«Закликаю народних депутатів президентської фракції «Слуга народу» та інші політичні сили  розглянути як першочергові наші законопроекти про кримінальну відповідальність за колабораціонізм, і законопроект щодо недопущення поширення в Україні тез російської пропаганди на кшталт тези про нібито громадянську війну. Це дозволить зупиняти антиукраїнську діяльність не лише окремих політиків, але й політичних партій на кшталт ОПЗЖ», - написав Петро Олексійович.

 

Він також звернувся до Нацради із закликом позбавити ліцензії телеканал «Наш», який «став головним рупором російської пропаганди після закриття каналів Козака-Медведчука».

 

При цьому, Петро Порошенко окремо наголосив, що «потужним бізнесменом Віктор Медведчук став ще за президентства Кравчука, а у велику політику повернувся за президентства Зеленського» на дострокових парламентських виборах 2019 року і місцевих 2020-го.

 

«Тішу себе надією, що перші і поки що єдині за два роки державницькі рішення цієї влади віщують її поступовий відхід від хибної політики «какая разница» і від курсу на умиротворення агресора», - додав лідер «ЄС».

 

Зауважимо, що у коментарях до посту експрезидента окремі користувачі наголошують, що Петро Порошенко у часи свого президентства не вводив санкції проти Віктора Медведчука та проти пов'язаних з ним каналів. Також цікавляться, як у власності Медведчука опинився нафтопровід у 2014 році.

 

Як повідомляла «УМ», РНБО запровадила санкції проти політика Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко через фінансування тероризму.

 

Після цього Оксана Марченко вирішила піти в політику і вступити в партію ОПЗЖ.

 

Згодом стало відомо, що під санкції потарпила і популярна мережа спортивних товарів «Спортмастер», якій віднині заборонено торгувати в Україні.