Зеленський в ОАЕ: офіційні зустрічі, Дні дружби та низка важливих угод

14:19, 14.02.2021
Зеленський в ОАЕ: офіційні зустрічі, Дні дружби та низка важливих угод

Зеленський і шейх Мухаммада бін Заїда Аль Нагаяна (Фото: Офіс Президента)

Президент Володимир Зеленський під час першого офіційного візиту в Об'єднані Арабські Емірати підписав декілька важливих двосторонніх домовленостей. Відтак, наприклад, українське водійське посвідчення визнаватимуть чинним в ОАЕ.

 

Як інформує УМ, про це  повідомляє Офіс Президента.

 

Після зустрічей делегацій України та ОАЕ в Абу-Дабі Володимир Зеленський та спадкоємний принц емірату Абу-Дабі шейх Мухаммада бін Заїда Аль Нагаяна підписали низку важливих документів про співпрацю.

 

Протокол між урядами України та ОАЕ про внесення змін до Угоди між урядом України і урядом ОАЕ про уникнення подвійного оподаткування і запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і капітал.

 

Кабінет Міністрів України та уряд ОАЕ підписали Угоду про співпрацю у сфері боротьби зі злочинністю та тероризмом.

 

Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством внутрішніх справ ОАЕ про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

 

Відтепер власник посвідчення водія, виданого компетентним органом однієї з країн, матиме право керувати транспортним засобом тієї категорії, що зазначена у посвідченні водія, на території іншої країни.

 

Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і Офісом Державного міністра продовольчої та водної безпеки ОАЕ.
 

Зустріч Зеленського в ОАЕ

 


Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері розвитку туристичного сектору між Державним агентством розвитку туризму України та Міністерством економіки ОАЕ. Він повинен активізувати співпрацю в туристичній галузі та збільшити двосторонній пасажиропотік.

 

Меморандум про взаєморозуміння у сфері землеустрою між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру і Міністерством зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ. Він передбачає обмін досвідом з використання та охорони сільськогосподарських земель, збереження родючості ґрунтів, впровадження та вдосконалення електронних послуг у сфері землеустрою.

 

Перша леді України зустрілась з міністеркою культури та молоді країни. Для виходу вона обрала бездоганний білий костюм і захопила розкішним виглядом.

 

Зустріч Олени Зеленської з міністеркою культури та молоді Об'єднаних Арабських Еміратів Нурою бінт Мухаммад Аль Каабі відбулась в рамках програми культурної дипломатії. Вона зауважила, що зближення культур двох країн триває вже три роки.

 

Олена Зеленська вразила бездоганним образом в ОАЕ: фото в костюмі

 

За цей час Україна долучалася до фестивалів і ярмарків, які відбувались з ОАЕ, та знайомила громадян з українською культурою.

 

"Останні три роки Україна брала активну участь у різноманітних фестивалях та ярмарках, що проходили в Еміратах. І для мене дуже важливо продовжувати знайомити еміратців з українською культурною спадщиною та творчими надбаннями", -  наголосила Олена Зеленська.

 

Перша леді планує поглиблювати культурну співпрацю між Україною та ОАЕ та запустити окремий проєкт, так звані Дні дружби. У його рамках будуть відбуватися тижні українського кіно в ОАЕ, дні українського народного мистецтва та традиційної української кухні та концерти від національних колективів.

 

"Ми також готові гостинно відчиняти двері для еміратців, щоб вони відвідували нашу країну. Українська культура та традиції – унікальні, природа – вражає. Нам є що з гордістю показати та про що розповісти", – зазначила Зеленська.



Для ранкової робочої зустрічі перша леді України обрала бездоганний костюм білосніжного кольору. Класичне вбрання складається зі штанів палаццо та приталеного жакета, який підкреслив фігуру.

 

Костюм вона поєднала з ніжно-рожевою сорочкою, що виглядало дуже елегантно. Олена Зеленська з'явилась на зустрічі з фірмовою укладкою з легкими локонами та стриманим макіяжем з акцентом на очі. Виглядала перша леді України приголомшливо, зачарувавши не лише красою, а й вишуканим стилем.

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський, його дружина Олена прибули з першим офіційним візитом  в Об'єднані Арабські Емірати. Окрім подружжя Зеленських, в ОАЕ перебувають голова ОП Андрій Єрмак, міністр МВС Арсен Аваков, радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов.

 

У межах офіційного візиту Зеленський зустрівся зі Спадкоємним принцом Абу-Дабі, заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном.


Серед іншого, Володимир Зеленський під час візиту встиг дати еміратському інформаційному агентству WАМ інтерв'ю.
В ОАЕ Зеленський пробуде ще 15 лютого.