Колишній політв'язень Кремля Сущенко може стати народним депутатом - Порошенко

11:20, 05.02.2021
Колишній політв'язень Кремля Сущенко може стати народним депутатом - Порошенко

Заступника голови Черкаської обласної ради й колишнього політичного в'язня Кремля Романа Сущенка вирішили висунути кандидатом у народні депутати. Він боротиметься за крісло у парламенті, щойно будуть оголошені довибори на Черкащині.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбук написав Петра Порошенка

 

"Євросолідарність" ухвалила рішення висунути Романа Сущенка кандидатом в депутати Верховної Ради. П'ятий президент України відзначив мужність колишнього бранця Кремля.

 

"Роман Сущенко є людиною, яка пройшла російські катівні, яка боролася за Україну навіть у безнадійній, здавалося б, ситуації", - зазначив Порошенко.

 

Він додав, що Сущенко став символом боротьби за Україну, яку підтримав увесь світ. Досвід ексбранця Кремля допоможе парламентській боротьбі з російською "п’ятою колоною".

 

Наразі Сущенко є першим заступником голови Черкаської облради. Порошенко наголосив, що політик добре знає проблеми Черкаського краю, тому принесе багато користі в парламенті й жителям області.

 

Боротиметься він за крісло у Раді, щойно оголосять довибори у Черкаській області.

 

Роман Сущенко  працював журналістом у Франції. Його затримали у Москві у 2016 році. Кремль звинуватив українця у шпигунстві та засудив до 12 років колонії.

 

Сущенко своє провини не визнав. У 2019 році він погодився відбувати термін покарання в Україні. У вересні 2019 року ексбранець Кремля повернувся додому у межах обміну полоненими.