РНБО блокуватиме інші антиукраїнські телеканали – Олексій Данілов

22:02, 03.02.2021
РНБО блокуватиме інші антиукраїнські телеканали – Олексій Данілов

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов обіцяє запровадження санкцій і проти інших антиукраїнських телеканалів, яких ще багато в Україні, зокрема, й у регіонах.

 

За його словами, РНБО буде вводити санкції щодо цих мовників лише після надходження підтверджуючих це документів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Данілов заявив на брифінгу в середу ввечері.

 

"Таких каналів дуже багато. В залежності від того, коли у нас будуть відповідні документи, саме документи, а не емоції, буде відповідне реагування", - сказав секретар РНБО.

 

Пан Данілов підкреслив, що не має значення, в якому регіоні України діє такий телеканал, реагування буде однаковим.

 

Як приклад він навів вже запроваджені санкції проти "112", "NewsOne" і "ZIK", щодо яких були отримані відповідні документи.

 

Перш за все, це - рішення Верховної Ради, прийняте в 2018 році, і задокументовані докази СБУ, передані в апарат РНБО. При цьому частина документів є засекреченою, тому що в них інформація, отримана з Росії.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський заспокоїв керівників провідних українських телеканалів під час зустрічі в середу: мовляв, жодних загроз свободі слова і медіа-бізнесу не існує.

 

Петро Порошенко привітав СБУ з успішною операцією, в ході якої були розкриті злочинні схеми народного депутата з ОПЗЖ Тараса Козака і заблоковано телеканали з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK.

 

Нагадаємо, 2 лютого 2021 року запровадили санкції проти каналів 112-Україна, NewsOne, ZIK — Новий формат, Аріадна ТВ, ТВВибор, Партнер ТВ і Лідер ТВ, телерадіокомпанія 112-ТВ, НОВИНИ 24 ГОДИНИ, Нові комунікації.

 

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».  Віктор Медведчук назвав санкції щодо свого соратника Тараса Козака та блокування телеканалів «абсолютно незаконними».