Польоти в Крим: прокуратура просить Інтерпол оголосити у розшук понад 100 російських літаків

16:44, 27.01.2021
Польоти в Крим: прокуратура просить Інтерпол оголосити у розшук понад 100 російських літаків

Повітряний простір над захопленим окупантами Кримом було закрито у березні 2014 року.

Арештовані Україною російські літаки, який здійснювали перельоти між Росією та окупованим Кримом, просять оголосити в міжнародний розшук представники прокуратури Автономної Республіки Крим.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим.

 

Відповідні документи з проханням внести 109 літаків-порушників до бази отримали представники Українського бюро Інтерполу.

 

Як стверджують прокурори, для арештів транспортних засобів на територіях інших держав також відправили запити про міжнародну правову допомогу.
500 літаків-порушників

 

Взагалі ж з початку окупації Криму Росією правоохоронці встановили 500 літаків, якими володіють російські авіакомпанії. На 190 з них накладено арешти на території України.

 

Ці літаки здійснюють регулярні авіаперевезення до окупованого півострова, чим порушують як законодавство нашої держави, так і міжнародні правила польотів.

 

Повітряний простір над захопленим окупантами Кримом було закрито з березня 2014, оскільки Україна фізично втратила змогу контролювати безпеку польотів. Також за рішенням Верховної Ради було офіційно припинено функціонування всіх аеропортів на півострові.