Україна має бути готова до подібних до білоруських подій в Росії після виборів-2021 – Порошенко

16:10, 31.12.2020
Україна має бути готова до подібних до білоруських подій в Росії після виборів-2021 – Порошенко

Петро Порошенко під час інтерв’ю на «5 каналі».

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко вважає, що вибори до Державної думи Російської Федерації, які призначені на вересень 2021 року, можуть спричинити суспільні процеси, подібні до білоруських.

 

Тому, на його думку, Україна має бути готовою до будь-якого розвитку подій.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Порошенко заявив в інтерв’ю на «5 каналі».

 

«У вересні будуть проходити вибори у Державну Думу Російської Федерації. Я не кажу, що Путін і його «Єдина Росія» програють ці вибори. Я думаю, що він набере 50+. Але результат цей буде такий самий, як результат виборів Лукашенка в Білорусі. Ви малюйте собі будь-які цифри, але народ в ці цифри не вірить і ніколи не підтримає цю позицію», – прогнозує Петро Олексійович.

 

І наголошує: «Що в Росії відбудеться після вересня, я не берусь сьогодні сказати, особливо після цих жахливих розслідувань Навального, який на весь світ оприлюднив доказову причетність до вбивства вищого керівництва ФСБ Росії і, можливо, вищого керівництва держави. Я не виключаю, що у вересні в Росії почнуться після виборів певні процеси».

 

Порошенко переконаний, що «дуже важливо, щоб Україна зустріла вересень об’єднаною, сильною, із сильними Збройними Силами».

 

«Щоб у нас була абсолютно чітка стратегія, що нам робити на Донбасі. Я впевнений, що питання миротворців дасть нам можливість повернути Донбас 2021-го року. Дуже важливо, щоб ми ефективно діяли по Криму – це наш шанс», – каже лідер «Європейської Солідарності».

 

Нагадаємо, раніше Порошенко в річницю Нормандського саміту презентував шість кроків до миру на Донбасі.

 

Як повідомляла "УМ", Петро Порошенко очолив рейтинг найвпливовіших українців 2020 року за версією читачів журналу «Фокус».