«Суто військового шляху немає»: Хомчак про вирішення ситуації на Донбасі

11:57, 30.12.2020
«Суто військового шляху немає»: Хомчак про вирішення ситуації на Донбасі

Вже 7 років поспіль на передовій гинуть люди

Наразі немає виключно військового шляху вирішення ситуації на Донбасі. Все тому, що сьомий рік на людей, що живуть в окупації, здійснюють колосальний вплив за допомогою російської пропаганди.

 

Як інформує УМ, про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак в інтерв'ю Obozrevatel.

 

"Суто військового вирішення питання щодо Донбасу зараз дійсно немає", - зазначив військовий.

 

За словами Хомчака, вже 7 років поспіль на передовій гинуть люди, ситуація на окупованих територіях погіршується щодня. Однак ситуація на передовій навпаки покращилась завдяки перемир'ю.

 

Хомчак нагадав, що коли був керівником Антитерористичної операції у 2016 році, то доповідав, що за добу загинули 9 – 12 людей. Натомість зараз керівник операції Об'єднаних сил повідомляє, наприклад, про 3 обстріли без втрат.

 

Хоча головнокомандувач зауважив, що українським військовим таки було б легше, якби вони отримали команду про наступ.

 

Як повідомляла УМ, упродовж 2020 року президент Зеленський присвоїв почесне звання «Герой України» 22 українцям (включно з членами екіпажу рейсу PS752 авіакомпанії МАУ, які разом із пасажирами стали жертвами авіаційної катастрофи 8 січня 2020 року поблизу Тегерана).

 

Утім лише семеро з них заслужили орден «Золота зірка» кров’ю під час запеклих боїв із російськими окупантами на Донбасі: при цьому шестеро захисників України — ціною власного життя (посмертно).