Кремль обрав стратегію вичікування щодо Донбасу – Олексій Резніков

15:34, 29.12.2020
Кремль обрав стратегію вичікування щодо Донбасу – Олексій Резніков

Росії вигідно, якщо позиція цивілізованих країн щодо конфлікту на Донбасі зміниться.

Стратегія Росії щодо окупованого Донбасу полягає у вичікуванні: Кремль сподівається на зміну поведінки Заходу або ж дестабілізацію в Україні.   

 

У разі реалізації цього плану російський агресор піде у наступ.

 

Як повідомляє Україна молода, таку думку висловив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю ТСН у вівторок.

 

За його словами, росіяни постійно блокують процес перемовин у ТКГ.

 

«Це акція з вичікування в пошуках настання якихось подій. Росії вигідно, якщо позиція цивілізованих країн щодо конфлікту на Донбасі зміниться. Нестабільна обстановка всередині України також вплине на позицію Кремля. Саме цього нападники й чекають», - наголосив пан Резінков.

 

Міністр зазначив, що кінцевою метою Росії є не тільки знищення суверенної України, а й таке собі своєрідне відродження колишнього СРСР.

 

«Це необхідно РФ, щоб її владу не вдалося повалити. РФ продовжить реалізовувати стратегію вичікування, щоб захопити нові землі в Україні», - констатує урядовець.

 

Як повідомляла "УМ", Володимир Зеленський в інтервʼю виданню «Фокус» заявив, що у випадку нападу Росії на Україну з боку тимчасово окупованого Криму «буде велика війна» і загальна мобілізація — чоловіків та жінок. Ця заява глави держави викликала суспільний резонанс.
 
 
утім, заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергій Кривонос вважає нереалістичною ідею президента Володимира Зеленського масово мобілізувати жінок і чоловіків у разі нового нападу Росії з Криму.