Бюджет Києва-2021 не підтримала через корупційні ризики фракція «Європейської солідарності»

21:20, 24.12.2020
Бюджет Києва-2021 не підтримала через корупційні ризики фракція «Європейської солідарності»

Фракція партії «Європейська Солідарність» у Київраді.

Фракція партії «Європейська Солідарність» у Київраді не підтримує проект бюджету Києва на 2021 рік, оскільки він містить багато корупційних ризиків, не відповідає потребам часу і є відверто політизованим.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив депутат від «ЄС» Леонід Ємець під час засідання Київради у четвер.

 

За словами депутата, під прикриттям сотень сторінок бюджету і колонок цифр відбувається тихий, прихований від сторонніх очей, перерозподіл влади в Києві.

 

«Проект бюджету, який ми отримали, – це не про цифри. Він абсолютно політичний. Одній школі ми робимо ремонт – іншій школі не робимо. Все залежить від того, депутати яких фракцій подавали відповідну пропозицію», – зауважив Ємець.

 

«Ми проаналізували цей бюджет глибоко. І бачимо там докази, що центр прийняття рішень (по бюджету) знаходиться не в Київраді. Цей центр знаходиться десь у високих кабінетах, можливо, на вулиці Банковій та в кабінетах олігархів», – заявив депутат Київради.

 

«Вчора вийшло інтерв’ю однієї людини. Ви його знаєте – пан Микитась. Він у своєму інтерв’ю, вийшовши за угодою зі слідством, дуже чітко говорить про те, що частина грошей киян була вкрадена з Подільсько-Воскресенського мосту. Зі слів Микитася ці гроші пішли на виборчу кампанію однієї з політичних сил, а саме – «Слуг народу». На останню кампанію в місцевих виборах. Отой весь цирк з літаючою «Пані-мер», сотні білбордів, телеролики – це було з ваших, з наших, шановні кияни, грошей», – наголосив пан Ємець.

 

І додав: «В мене питання до «Слуг народу»: отой мільярд, який закладений в цей бюджет на будівництво цього ж мосту, на що ви плануєте витратити? На якісь нові вибори?

 

Я звертаюсь до депутатів Київської міської ради. Вас обрали кияни. Не будьте слугами «слуг». Будьте виконавцем волі киян. Кияни не хочуть, щоб був міст, який годує «Слуг народу» і Офіс президента!».

 

Представник «Європейської Солідарності» Леонід Ємець резюмував: «Позиція нашої фракції дуже проста. Цей бюджет – не про інтереси киян. Це – бюджет про інтереси конкретної політичної сили та їхніх посіпак. Ми не підтримуємо цей бюджет. Бо «Європейська Солідарність» не буде співучасником злочинного розпилу бюджету, який освячується під тиском вулиці Банкова. Кияни дадуть свою оцінку, і повірте – ця оцінка буде дуже жорсткою».

 

Як повідомляла «УМ», раніше депутатка Київради Марина Порошенко заявила, що програма економічного і соціального розвитку Києва у 2021 році, яку винесли на засідання Київради, не відповідає ні вимогам часу, ні очікуванням киян.