Зеленського вважають «невдахою року» третина українців

14:10, 21.12.2020
Зеленського вважають «невдахою року» третина українців

Володимир Зеленський втрачає підтримку українців. (Фото Офісу президента)

Щонайменше 28% українців вважають «невдахою року» президента Володимира Зеленського.

 

Водночас майже 15% назвали Зеленського політиком року.

 

Як повідомляє Україна молода, такими є результати опитування фонду "Демініціативи" імені Кучеріва спільно з КМІС, оприлюднені в понеділок.

 

Цікаво, що найчастіше політиком року українці називають чинного президента, але цього разу він же очолив і народний рейтинг "невдах" року.

 

Соціологи відзначають, що у 2020-му році Україна можна сказати залишилася без політика року.

 

Хоча відносну більшість у цій номінації українці віддали Зеленському, але його назвали політиком року лише 15%.

 

Інших політиків згадують ще менше – друге місце посідає попередній президент Петро Порошенко, якого вважають політиком року 9%.

 

Водночас, обидва політики очолюють народний рейтинг "Невдаха року" – Зеленського вважають невдахою року 28%, а Порошенка – 14%, решту згадують менш ніж 5%.

 

Зауважимо, що у минулому 2019 році Зеленського політиком року вважали утричі більше респондентів - 46% українців.

 

 

Дослідження проводив Фонд "Демініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 5 до 13 грудня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

 

Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю face-to-face. Було опитано 2004 респондентів, які проживають у 131 населеному пункті України.

 

Статистична похибка не перевищує 3,3%.

 

Фінансування опитування здійснене в рамках проекту МАТРА посольства Нідерландів.

 

Як повідомляла "УМ", за даними соцопитувань, рейтинги провладної партії «Слуга народу» та президента Володимира Зеленського продовжували падіння протягом 2020 року. Натомість зросла підтримка Петра Порошенка та партії «Європейська Солідарність».
 
 
Також за даними соціологів, більшість українців вважає президента Володимира Зеленського головним розчаруванням 2020 року.