Бюджет-2021 писали для Зеленського і «слуг», а не для вчителів, медиків і військових – Ірина Геращенко

17:21, 14.12.2020
Бюджет-2021 писали для Зеленського і «слуг», а не для вчителів, медиків і військових – Ірина Геращенко

Ірина Геращенко (в центрі) під час Погоджувальної ради. (Фото з ФБ-сторінки Ірини Геращенко)

Опозиційна парламентська фракція «Європейська Солідарність» не буде підтримувати бюджет-2021, оскільки обранці вважають його бюджетом «слуг народу», а не народу.

 

Як інформує Україна молода, про це заявила співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко, яка розкритикувала проєкт бюджету на Погоджувальній раді в понеділок.

 

«Про ставлення влади до армії свідчить бюджет на наступний рік, де ми чітко бачимо, що це бюджет «слуг», а не народу. Головному «слузі» Зеленському і його Офісу там додається 40% на утримання Офісу президента. Вже всі забули про переїзд в Український дім, який, до речі, не фінансується ДУС, тому що туди ж Зеленський не переїхав, проте у нас все більше  фінансів потрібно на бурхливу діяльність Зеленського», – сказала пані Геращенко.

 

Народна депутатка додала: «Забирають в лікарів, не збільшують зарплати освітянам, навіть на 40-70%  до злиденних 4-5 тисяч гривень, не кажучи вже про 4 тисячі доларів. Це буде бюджет епохи бідності, тому що там дійсно не передбачені кошти на вакцинацію. А потрібно не 2,5 млрд, а десь 15 млрд. Не передбачені кошти на кисень, не передбачені кошти для локдауна на компенсацію бізнесу».

 

За її словами, натомість у бюджеті-2021 передбачені «плюс 2 млрд Офісу Генерального прокурора, мільярди на ДБР, на МВС».

 

«І при цьому вилучають 4,5 млрд з Фонду регіонального розвитку, забирають акцизи, екологічний збір з громад. Ми категорично проти такого бюджету і вважаємо, що кожен, хто натисне зелену кнопку, не підтвердить свій статус опозиції, а навпаки проголосує за бюджет епохи бідності», – обурюється Ірина Геращенко.

 

Як повідоляла "УМ", лідер партії "ЄС" Петро Порошенко вважає, що фінансова допомога, яку без будь-яких умов надав Україні Євросоюз, має бути використана для безкоштовного вакцинування всіх українців від коронавірусу