Китай шукає шляхи доступу до адміністрації Байдена - розвідка США

09:12, 03.12.2020
Китай шукає шляхи доступу до адміністрації Байдена - розвідка США

Пекін націлився на потенційних співробітників адміністрації майбутнього президента США Джозефа Байдена

Пекін націлився на потенційних співробітників адміністрації майбутнього президента США Джозефа Байдена, контррозвідники проводять серед них роз'яснювальну роботу.

 

Як інформує УМ, про це заявив директор американського Національного центру контррозвідки і безпеки Вільям Еваніна, повідомило в четвер, 3 грудня, агентство Reuters.

 

"Ми дуже зацікавлені в тому, щоб нова адміністрація зрозуміла, що таке вплив, як він виглядає, який він на смак, який він на дотик", - заявив він і додав, що під вплив Пекіна можуть потрапити "не тільки члени нової адміністрації, але і ті, хто перебуває поруч з ними".

 

У зв'язку з цим директор наголосив на важливості відкритого доступу Байдена до щоденних секретних розвідданих, які надходять в Білий дім.

 

Необхідно, аби новообраний президент США Джо Байден мав доступ до секретних брифінгів розвідки, вважає Вільям Еваніна

 

"Зараз ми спостерігаємо, що запланований і передбачуваний сплеск переорієнтації Китаєм кампанії свого впливу ведеться на членів адміністрації обраного президента Джо Байдена", - сказав Еваніна.

 

Помічник генпрокурора з нацбезпеки Джон Демерс закликав адміністрацію Байдена зберігати пильність щодо загроз іноземного впливу. Чиновник підкреслив, що масштаби китайського впливу не були "розкриті публічно, як це, ймовірно, буде найближчими роками".

 

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що держава планує схвалити нові заходи економічного впливу на Китай. Відповідні заяви можуть бути зроблені "найближчими днями і тижнями".

 

За словами чиновника через бездіяльність попередніх американських адміністрацій, які не звертали уваги на "виклики" зі сторони Китаю, "мільйони робочих місць були втрачені за останні 20 років".

 

Нагадаємо, китайсько-американські відносини максимально погіршилися під час перебування на посаді президента США Дональда Трампа. Одна з причин - коронавірус нового типу.