Депутат Держдуми Росії Михайло Шеремет ініціює «деокупацію братньої України»

11:48, 15.11.2020
Депутат Держдуми Росії Михайло Шеремет ініціює «деокупацію братньої України»

Михайло Шеремет незаконно став так званим депутатом Держдуми РФ, оскільки балотувався від анексованого Криму.

Так званий депутат Державної думи Росії Михайло Шеремет, який незаконно балотувався від анексованого Криму, пропонує створити платформу «щодо деокупації України», яка нібито перебуває під зовнішнім управлінням і тим самим «відновити дружні відносини між двома державами».

 

Як передає Україна молода, про це Шеремет заявив у коментарі російським ЗМІ у неділю.

 

Тим самим російський депутат відреагував на намір Міністерства закордонних справ України провести у 2021 році Кримський саміт для систематизації всіх заходів, спрямованих на звільнення Криму від російської окупації.

 

На його думку, "братня Україна" знаходиться нібито під "зовнішнім заокеанським управлінням", від якого її потрібно рятувати.

 

«Київська влада виношує ідею про проведення якогось кримського саміту щодо повернення Криму, хоча я твердо впевнений, що сьогодні потрібно ставити питання про створення міжнародної платформи деокупаціі братньої нам України від зовнішнього заокеанського управління і порятунку країни від націоналістів, які засіли у владі», - відреагував уродженець Джанкоя Шеремет, який у 2014 році очолював так зване "народне ополчення".

 

І додав: «На жаль, Україну сьогодні використовують західні заокеанські сили для протистояння з Росією. Вони перетворили Україну і її багатотисячний народ в інструмент досягнення своїх корисливих геополітичних інтересів».

 

Так званий депутат Держдуми РФ також нахабно заявив, що після розпаду СРСР Україна нібито так і "не змогла стати повноцінною самостійною державою", при цьому він вважає, що до керівництва в Україні повинні прийти люди, які "усвідомлюють важливість дружніх відносин з Росією і нерозривність багатовікових історичних зв'язків".

 

Раніше заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила, що розглядається кілька дат проведення Кримського саміту, зокрема одна з них – це 26 лютого, День кримського опору російської окупації.