Недотримання карантину вихідного дня: Шмигаль пригрозив мерам і бізнесу

16:36, 13.11.2020
Недотримання карантину вихідного дня: Шмигаль пригрозив мерам і бізнесу

Біля великих торгових об'єктів у містах України чергуватимуть представники поліції.

Напередодні старту карантину вихідного дня прем'єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді наголосив, що місцева влада повинна його дотримуватися, і звернувся до правоохоронців проконтролювати це.

 

У селекторній нараді разом з Денисом Шмигалем брали участь керівники обласних державних адміністрацій, повідомляє урядовий портал.

 

Денис Шмигаль зазначив, що за рішенням Уряду протягом вихідних заклади, визначені в переліку, підлягають закриттю або не повинні приймати відвідувачів.

 

Він наголосив керівникам областей, що зміни щодо карантину вихідного дня набувають чинності, а місцева влада не має права робити будь-яких винятків для сфер бізнесу, яких стосуються обмеження.

 

"Міські голови не мають повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. Ці рішення діють безумовно й підлягають виконанню всіма суб'єктами господарювання на території України", -  підкреслив Денис Шмигаль.

 

Очільник уряду наголосив, що голови ОДА мають скоординувати в областях роботу поліції та Держпродспоживслужби, аби вони проконтролювали дотримання обмежень.

 

Зі свого боку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що біля великих торгових об'єктів у містах України чергуватимуть представники поліції.

 

Крім того, Денис Шмигаль доручив поліції та Держпродспоживслужбі провести перевірки на дотримання протиепідемічних заходів у невеликих магазинах і на продуктових ринках.

 

Як повідомляла УМ, низка міст відмовляється виконувати рішення уряду. Серед них – Рівне, Одеса, Львів та інші.

 

Кабінет Міністрів планує виплачувати грошову компенсацію підприємцям та працівникам, які залишаться без заробітку у карантин вихідного дня.