Кравчук вважає покаранням для бойвиків їх виведення з території України

15:54, 12.11.2020
Кравчук вважає покаранням для бойвиків їх виведення з території України

Кравчук зауважив, що порушення перемир'я бойовиків повинні карати також і в ОРДЛО.

Кравчук розповів про своє бачення того, як мають карати проросійських найманців за злочини на Донбасі. За його словами, якщо окупанти воювали, але не вбивали, їх можна просто вивести з території України.

 

Масштабних військових дій на Донбасі немає, хоч тиші дотримуються не повністю, заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук у коментарі "Настоящему времени".

 

Кравчук зауважив, що порушення перемир'я бойовиків повинні карати також і в ОРДЛО.

 

"Якщо вони злочинці, якщо вони вбивали, ґвалтували, грабували, здійснювали військові злочини, злочини проти людяності, вони повинні нести покарання. Ті, які просто брали участь у військових діях, повинні бути виведені з території – якщо вони прибулі, найманці. А ті, які місцеві, просто здають рушниці", - додав Кравчук.

 

За словами політика, невинні люди мають працювати та включатися в життя.

 

Як повідомляла УМ, для припинення війни на Донбасі українська делегація в ТКГ розробила "План дій по Донбасу".

 

  "План спільних кроків"  - це документ, напрацьований Україною, що містить пропозицію про повне припинення конфлікту та демілітаризацію окупованих районів Донеччини і Луганщини.

 

Тобто йдеться про те, що всі незаконні збройні формування бойовиків мають бути виведені з цієї території. Ба більше – вони мають бути розпущені. Це пропонують зробити на початку 2021 року.

 

Після цього Україна повинна взяти під контроль кордон і забезпечити на цих територіях нормальну життєдіяльність.

 

У "Плані спільних кроків", які українська сторона підготувала для ТКГ, мовиться, що обмін полоненими з Росією має відбутися не пізніше 15 грудня.

 

Якщо усі ці пропозиції російська сторона погодиться виконати, Україна готова призначити місцеві вибори на Донбасі на 31 березня 2021 року.

 

10 листопада українська делегація у ТКГ пояснила слова Кравчука про відповідальність бійців ЗСУ.