Дональд Туск не бачить Європи без України і знову заговорив українською

13:45, 23.10.2020
Дональд Туск не бачить Європи без України і знову заговорив українською

Туск наприкінці промови перейшов на українську

Колишній президент Євроради, а нині глава Європейської народної партії Дональд Туск наполягає, що не може бути справедливої Європи без незалежної України
 

Як інформує УМ, про це він заявив у відеозверненні до учасників Київського безпекового форуму-2020 у п’ятницю, повідомляє кореспондент «Європейської правди».

 

Туск звертався до учасників англійською мовою, але наприкінці промови перейшов на українську, нагадавши свої слова, сказані у Верховній раді в 2019 році.

 

«Не може бути справедливої Європи без незалежної України. Не може бути безпечної Європи без безпечної України. Простіше кажучи, не може бути Європи без України», — заявив він.

 

Він підкреслив, що Євросоюзу слід переглянути своє ставлення до Сходу Європи в цілому, а всім зацікавленим країнам треба подати політичний сигнал та гарантувати досяжність мети членства в ЄС та НАТО з чіткими планами дій.

 

«Або Сполучені Штати, Європейський Союз та демократії регіону, серед яких і Україна, запропонують продумані підходи, як підтримати Схід Європи на важкому шляху до демократії, реальної незалежності та членства в європейському проєкті, або ж вакуум лідерства заповниться Росією», — сказав Туск.

 

Як повідомляла УМ, у 2019 році президент України Володимир Зеленський та президент Європейської ради Дональд Туск відвідали район розведення сил і засобів у н.п.Станиця Луганська.
 

 
"Слава Україні!" - такими словами президент Європейської ради Дональд Туск завершив свою промову у Вреховній раді вдень 19 лютого 2019 року.
 
 
Дивіться відео, як це було.
 

 

 

Також Туск  вважає, що на саміт "Групи семи" (G7) доцільно запросити як гостя українського лідера. А відновлення участі Росії – неприпустиме.