Порошенко не радить носити маску на кадику

21:34, 13.10.2020
Порошенко не радить носити маску на кадику

Петро Порошенко радить: "Вдягайте маски, і не на кадик, а на обличчя".

П’ятий президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко поборов коронавірус і після одужання планує почати працювати вже завтра, 14 жовтня.

 

За його словами, він отримав негативний тест на коронавірус.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Порошенко поінформував на своїй сторінці у Facebook  у вівторок.

 

Зокрема, Петро Порошенко подякував свої лікарці та покритикував чинну владу через «розкрадання ковідних грошей». Він зазначив, що потрібно зробити тестування на коронавірус доступним для всіх.

 

«Особлива глибока подяка доктору Ользі Голубовській. І не тільки за те, що вилікувала мене особисто. Вже сім місяців пані Ольга без вихідних, ледве чи не цілодобово самовіддано захищає українців від коронавірусу. Крім лікарської практики, веде велику роз’яснювальну, просвітницьку роботу. Прошу, в інтересах вашої безпеки прочитайте її сьогоднішній пост. Дослухайтеся до її порад та рекомендацій так, як це робив я», - наголосив Петро Олексійович.

 

І додав: «Дякую всім медикам нашої країни, які роблять і можливе, і неможливе, як професіонали і просто відважні жінки й чоловіки. Це – подвиг. Ви справжні захисники України. Вітаю вас із цим прийдешнім святом. Дякую усім прихильникам за підтримку – то були найкращі ліки. Зичу усім здоров’я. А щоб це побажання справдилося, треба поставити правильний діагноз непрофесійним діям чи злочинній бездіяльності влади, як центральної, так і місцевої. Зрозуміти, як кожному з нас убезпечитися від пошесті… Коли Президент та Уряд такі безпорадні, такі немічні, такі безвідповідальні».

 

За його словами, влада діє за принципом "спасение утопающих – дело рук самих утопающих". Тому Порошенко вважає, що «багато що залежить від нас самих».

 

Нардеп зазначив: «Нікому не бажаю того, що сам у ці дні переживаю. Вдягайте маски, і не на кадик, а на обличчя. Мийте руки. З милом і ретельно… Переможемо і ковід-19, і зе-19.  І коронавірус, і вірус дилетантства та непрофесійності».

 

Крім того, Порошенко порадив дотримуватись дистанції: "Наобнімаєтеся ще і націлуєтеся, були б живі та здорові. Подумайте про безпеку рідні та ближніх. І тоді все буде добре".

 

Як повідомляла «УМ», хворого на коронавірус Порошенка госпіталізували з двостороннім запаленням легень.

 

Пізніше його стан здоров'я покращився, а 12 жовтня політика виписали з лікарні.