Кіборг Андрій Шараскін «Богема» став нардепом

12:25, 11.10.2020
Кіборг Андрій Шараскін «Богема» став нардепом

Андрій Шараськін відтепер народний депутат України.

Відомий захисник Донецького аеропорту, актор і режисер Андрій Шараскін з позивним «Богема» визнаний обраним народним депутатом України за списками партії «Голос».

 

Як повідомляє «Україна молода», про це повідомляє Центральна виборча комісія.

 

Зокрема, ЦВК визнала Шараскіна обраним народним депутатом від партії «Голос» на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року.

 

Він зайшов у Раду на місце лідера «Голосу» Святослава Вакарчука, який ще влітку склав депутатські повноваження. Зідно зі списками партії, наступним обранцем мала стати Аліна Свідерська, утім, вона поступилася місцем пану Шараскіну.

 

Так, на засіданні 10 жовтня ЦВК визнала обрану народним депутатом в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах 21 липня 2019 року Аліну Свідерську такою, яка не набула депутатського мандата.

 

Адже пані Свідерська ще у липні не подала протягом 20 днів документи, необхідні для реєстрації народним депутатом. Пані Свідерській продовжили термін до 8 жовтня, однак вона так і не подала до ЦВК відповідних документів.

 

«Відтак, відповідно до закону, ЦВК визнала обраним народним депутатом України наступного за черговістю кандидата в народні депутати України у виборчому списку політичної партії «Голос»... Ним став Андрій Шараскін», - йдеться у повідомленні Центрвиборчкому.

 

За інформацією ЦВК, Шараскін народився 20 вересня 1977 року. Громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України. Має вищу освіту. Закінчив Київський театральний інститут ім. Карпенка-Карого.

 

Він є керівником ПП «Театральна компанія Андрія Шараскіна», членом партії «Голос», включений до виборчого списку під № 20. Проживає в місті Тернополі, судимість відсутня.

 

Андрій Шараскін з початку серпня 2014 до січня 2016 року воював на Донбасі. За участь у захисті Донецького аеропорту отримав орден «За мужність» III ступеня та відзнаку Президента - медаль «Учасник антитерористичної операції». Також має відзнаку міністра оборони «Знак пошани».

 

Отримав позивний “Богема”, перебуваючи на чолі однієї з бойових рот “Правого сектору”, а також був одним із кіборгів Донецького аеропорту.

 

Як повідомляла «УМ», 11 червня народний депутат Святослав Вакарчук зареєстрував у Раді заяву про складання депутатських повноважень.