Місцеві вибори: ЦВК дозволила обирати депутатів райрад на Донбасі

09:01, 11.10.2020
Місцеві вибори: ЦВК дозволила обирати депутатів райрад на Донбасі

На Донбасі обиратимуть лише райради 18 громад.

Центральна виборча комісія призначила вибори членів районних рад в тому числі й на тих територіях Донбасу, де скасовані вибори інших органів місцевого самоврядування.

 

І це попри те, що у серпні 2020 року ЦВК визначила перелік територіальних громад Донеччини та Луганщини, на території яких неможливо провести місцеві вибори. Йдеться про 10 громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та про 8 громад Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області.

 

Як інформує «Україна молода», про це заявив член ЦВК Юрій Мірошніченко в інтерв’ю Радіо Свобода.

 

Зокрема, пан Мірошинченко (став членом ЦВК від партії "Опозиційна платформа – За життя" у жовтні 2019 року) визнав, що навколо обґрунтованості виборів районних рад "була велика дискусія".

 

«Але все ж таки ЦВК, виконуючи Конституцію України, призначила ці перші вибори до районів. І в інший спосіб ми не могли діяти. Тому люди оберуть собі в тому числі районні ради», – сказав член Центрвиборчкому.

 

Він також підкреслив, що вибори районних рад відбудуться навіть в тих громадах, де скасовані вибори міських, сільських та селищних рад.

 

"Ті 18 територіальних громад, які в Донецькій і Луганській областях не зможуть собі обрати локальні ради і своїх мерів в територіальних громадах (ви знаєте, що за інформацією, яку надали військово-цивільні адміністрації, у восьми територіальних громадах в Луганській області і в 10-х у Донецькій області не відбудуться вибори до територіальних громад з питань безпеки, з підстав безпеки), але районні ради будуть на всій контрольованій Україною території сформовані, в тому числі і в Донецькій, і в Луганській областях", - каже Юрій Мірошниченко.

 

 

Нагадаємо, що Юрій Мірошниченко кілька скликань був народним депутатом від Партії регіонів та «Опозиційного блоку». З 2010 по 2014 рік він був представником президента Віктора Януковича у Верховній Раді.

 

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня.