Петро Порошенко госпіталізований через коронавірус

16:29, 03.10.2020
Петро Порошенко госпіталізований через коронавірус

Петро Порошенко останнім часом багато спілкувався з людьми в регіонах.

П'ятий президент, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко госпіталізований із двостороннім запаленням легень до лікарні у Києві в суботу. 

 

Як інформує "УМ", про це заявила дружина політика Марина Порошенко.

 

За її словами, із коронавірусом, окрім чоловіка, бореться і донька подружжя Порошенків. 

 

"Сьогодні з COVID-19 боряться мій чоловік і наша донька. Петро Олексійович госпіталізований в одну з київських лікарень, яка лікує хворих на коронавірус. Попри те, що мій чоловік має двостороннє запалення легень, він має сильну волю і демонструє її у боротьбі з хворобою. Він чітко дотримується прописаного протоколу лікування", - написала Марина Порошенко.

 

За її словами, ситуація у лікарнях Києва погана.  

 

Марина Порошенко наголосила, що у лікарнях не вистачає ліжок для хворих на коронавірус, кисневих концентраторів, реанімаційного обладнання. А зі спеціального фонду АнтиCOVID не закуплено навіть жодного апарату ШВЛ. 


"Поки гроші витрачали на все що завгодно, окрім медицини, влада повністю втратила контроль над протидією пандемії. Ми розуміємо, що в цих умовах всі сили держави мають бути спрямовані на оснащення лікарень і забезпечення системи охорони здоров’я. Ми послідовно будемо над цим працювати. Але зараз українцям, на жаль, доводиться розраховувати тільки на себе і на благодійників. Тому ще раз прошу кожного: користуйтесь масками і дотримуйтесь соціальної дистанції", - заявила дружина Петра Порошенка.

 

 

Раніше нардеп від "ЄС" Ірина Геращенко повідомила: "Телефони наших депутатів червоні. Знайомі і незнайомі,друзі і навіть опоненти запитують , як себе почуває Петро Порошенко і зичать якнайшвидшого одужання. Ваші теплі слова ми передали Порошенку, він дякує і ця підтримка дуже важлива. Ми всією фракцією здали тести , дотримуємося всіх правил захисту. Всім бажаємо здоров’я!
 
Як повідомляла "УМ", через збільшення кількості хворих на коронавірус серед депутатів до 20 жовтня скасовано пленарні засідання.  Адже цього тижня на коронавірус захворіли лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко, голова партії "Голос" Кіра Рудик та нардеп від "Слуги народу" Жан Беленюк. 
 
Наразі в Україні зафіксували черговий антирекорд, понад 4660 випадків захворювання на коронавірус. 
 
При цьому, в Україні не купили жодного апарату для штучної вентиляції легень - із так званого "коронавірусного" фонду.