Справи Порошенка: ДБР закрило кілька проваджень

13:36, 09.09.2020
Справи Порошенка: ДБР закрило кілька проваджень

У ДБР позитивно сприймають акції на підтримку Петра Порошенка.

Державне бюро розслідувань закрило кілька кримінальних проваджень проти експрезидента Петра Порошенка.

 

Які саме справи щодо Порошенка закрито не повідомляється.

 

Як передає «Україна молода», про це заявив заступник голови ДБР Олександр Бабіков у інтерв'ю Українським Новинам в середу.

 

"Є справи, в яких заявники вказували його, як особу, причетну до скоєння злочину. Ряд таких справ були закриті", - сказав пан Бабіков.

 

Йдеться про закриття двох-трьох справ, додав він, не уточнивши, які саме провадження і хто виступав заявниками за ними.

 

Також заступник голови ДБР повідомив, що суд повторно заарештував колекцію картин Порошенка, а також завод Кузня на Рибальському, яким раніше володів лідер «Європейської солідарності».

 

Бабіков додав, що картини перебувають під арештом у музеї. Бажаючі можуть на них подивитися.

 

Мітинги прихильників Порошенка, які відбуваються під стінами будівлі ДБР, коли експрезидента допитують, пан Бабіков розцінює позитивно, бо це свідчить про те, що «вони роблять свою роботу».

 

Як повідомляла "УМ", наприкінці липня ДБР закрило кримінальне провадження стосовно можливого "розпалювання релігійної ворожнечі" щодо п’ятого президента Петра Порошенка, яку сам фігурант називав «справою про Томос».
 
Також заступник директора ДБР Олександр Бабіков серйозно розглядав можливість для арешту телеканалу «Прямий» як речового доказу в одному з кримінальних проваджень щодо експрезидента Петра Порошенка.