Генасамблея ООН розгляне ситуацію на Донбасі та в Криму

14:20, 05.09.2020
Генасамблея ООН розгляне ситуацію на Донбасі та в Криму

У порядок денний 75-ї сесії ООН внесли питання щодо ситуації на окупованих територіях Донбасу та Криму.

Генеральна асамблея ООН ухвалила рішення включити у порядок денний 75-ї сесії питання щодо ситуації на окупованих територіях Донбасу та Криму.

 

Зауважимо, що «за» включення цього питання у порядок денний проголосував 81 депутат, а «проти» — 17.

 

Як повідомляє «Україна молода», партнерам України, як і проголосували «за» подякувала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

 

Серед країн, які проголосували проти розгляду питання щодо ситуації на окупованих територіях Донбасу та Криму на Генасамблеї ООН - Вірменія, Білорусь, Куба, Північна Корея, Казахстан, Іран, Нікарагуа, Зімбабве, Судан, Сирія, Сербія і Росія.
 

 

«Вдячні партнерам за включення в проєкт порядку денного 75-ї сесії ГА ООН обговорення ситуації на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу. Продовжуємо боротьбу», — написала Еміне Джапарова на своїй сторінці в Facebook.

 

За її словами, така можливість дозволить Україні з міжнародної трибуни донести до усіх правду про ситуацію на Сході та в Криму.

 

Заступниця міністра МЗС також додала, що Україна хоче внести на розгляд Генасамблеї ООН проєкт посилених резолюцій щодо Криму та прав людей на його території.

 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський планує виступити на Генеральній асамблеї ООН, яка в цьому році пройде в онлайн-форматі.