Зеленський виступить онлайн на Генасамблеї ООН

11:16, 05.09.2020
Зеленський виступить онлайн на Генасамблеї ООН

Онлайн-виступ Зеленського на Генасамблеї ООН попередньо заплановано на 23 вересня.

Президент України Володимир Зеленський планує виступити на Генеральній асамблеї ООН, яка в цьому році пройде в онлайн-форматі.

 

Виступ Зеленського попередньо заплановано на 23 вересня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це поінформувала ЗМІ речниця президента Юлія Мендель.

 

«Не дивлячись на пандемію коронавірусу в світі і скасування великої кількості заходів, Генеральна Асамблея ООН відбудеться в онлайн-форматі. Зокрема, в даний час ООН підготувала попередню таблицю виступів глав держав і урядів онлайн на загальних дебатах 75-ї сесії Генасамблеї 22-29 вересня. Виступ президента України Володимира Зеленського заплановано на 23 вересня, він відбудеться в другій половині дня», - стверджує пані Мендель.

 

Нагадаємо, з середини березня співробітники штаб-квартири ООН в Нью-Йорку почали працювати з дому в рамках введених заходів по боротьбі з розповсюдженням коронавірусу.

 

Засідання Ради Безпеки ООН і Генасамблеї проводяться за допомогою відеоконференцій. Подібний режим роботи організації був продовжений до кінця червня.

 

Генасамблея ООН не скасовувалася жодного разу з моменту заснування організації в 1945 році. Вона двічі переносилася, зокрема, після терактів 11 вересня 2001 року.