У Зеленського хочуть обрати нового директора НАБУ замість Ситника

15:10, 29.08.2020
У Зеленського хочуть обрати нового директора НАБУ замість Ситника

Артема Ситника на Банковій вважають лише виконувачем обов'язків директора НАБУ. (Фото НАБУ)

В Офісі Президента заявили, що очікують від "виконувача обов'язків директора НАБУ" ефективної роботи, допоки не оберуть нового очільника НАБУ.

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на Офіс Президента у суботу. 

 

На Банковій заявили, що  у зв'язку з рішенням Конституційного Суду та з колізією щодо можливої втрати повноважень директором антикорупційного Бюро, в Офісі Президента чекають від виконувача його обов'язків ефективної реалізації антикорупційної політики в період до обрання на чесному та прозорому конкурсі нового керівника.

 

"Не сумніваємось також, що директорат НАБУ організує роботу сьогодні так, щоб були враховані всі нові правові обставини, а оперативна та слідча діяльність не зупинялася у зв'язку з уточненням організаційної структури та її узгодженням з Конституцією України", - написали в Офісі президента. 

 

В Офісі президента заявили, що беруть до відома рішення КС про неконституційність указу Петра Порошенка про призначення директора НАБУ.Там додали, що це питання – "цілковито компетенція Конституційного Суду".

 

"Згідно з цим рішенням, як ми його розуміємо, судді констатували, що непродумана, поспішна, а часто – спекулятивна тодішня практика кадрових призначень, яка йшла урозріз з Конституцією України при формуванні найважливішого елемента антикорупційної архітектури в країні, призвела до необхідності ухвалити конкретне правове рішення про неконституційність. Розуміємо також, що КС дає оцінку саме тодішнім управлінським рішенням щодо кадрових призначень, а не оцінку якості роботи самого органу", - додали у відомстві.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні Артем Ситник заявив, що Конституційний Суд має політичну вмотивованість у його справі.