Незалежність України: за 29 років українці обрали шістьох президентів і вісім парламентів

18:50, 24.08.2020
Незалежність України: за 29 років українці обрали шістьох президентів і вісім парламентів

ЦВК оприлюднила фото різних років, які зафіксували історичні моменти з виборчих дільниць та участі в національних акціях.

Українці обрали шістьох президентів і вісім скликань Верховної Ради упродовж 29 років незалежності.

 

Як повідомляє «Україна молода», такі дані наводить Центральна виборча комісія у понеділок.

 

«За 29 років ми обрали шістьох Президентів України, вісім скликань Верховної Ради, шість разів було проведено місцеві вибори. Тільки ми, українці, знаємо, як важко було обирати, коли, здавалось, легше відмовитись від усього. Та вибір – це не про політику. Вибір – це про незалежність”, - зауважили в ЦВК.

 

У комісії також оприлюднили фото різних років, які зафіксували історичні моменти з виборчих дільниць та участі в національних акціях.

 

“Ми не знаємо, хто ці люди на фото. Єдине, що всіх їх об’єднує, – національність і повага до свого вибору. Ми не знаємо, чи жалкували вони коли-небудь про позначку в бюлетені, але переконані, що їм не соромно за себе перед самими собою”, - зазначили в ЦВК.

 

Також Центрвиборчком привітав Україну зі святом.

 

Як повідомляла «УМ», офіційна урочиста церемонія відзначення 29-ї річниці Незалежності України на Софійській площі у Києві завершилася музичним попурі з українських пісень різних років у виконанні відомих артистів.

 

Користувачів соцмереж обурив той факт, що напівроздягнені співачки не надто серйозно поставилися до державного свята Незалежності в країні, яка воює. Тоді як Зеленський насолоджувався виступом колишніх колег по шоу-бізнесу.

 

У той же час, попередній президент Петро Порошенко вшанував пам’ять захисників України, які полягли у боротьбі за Незалежність і закликав свого наступника присвоїти звання Героя України сержанту морської піхоти Ярославу Журавлю, який загинув під час евакуації загиблих бійців, так і не дочекавшись допомоги після поранення.

 

Напередодні Володимир Зеленський і чотири колишніх президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко взяли участь у церемонії підняття Державного прапора на військовому летовищі міста Васильків Київської області.