Бойовики намагалися зірвати майбутню зустріч «нормандської четвірки»

20:58, 19.08.2020
Бойовики намагалися зірвати майбутню зустріч «нормандської четвірки»

Представник України в ТКГ заявив, що бойовики намагалися зірвати майбутню зустріч «нормандської четвірки»

Представник Донецька у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявив, що бойовики намагалися зірвати майбутню зустріч «нормандської четвірки» на рівні зовнішньополітичних радників. 

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на Фейсбук Сергія Гармаша. 

 

За словами Гармаша, інша сторона поставила умову - скасувати одну з постанов Верховної ради, яка, на їхню думку, порушує Мінські угоди.
 
 
Зрештою представник України Леонід Кравчук пообіцяв звернутися до парламенту з проханням переглянути цю постанову, якщо переговори будуть розблоковані.
 
 
На думку Гармаша, тепер росіянам буде складно зірвати зустріч радників. Сьогодні ж у російських ЗМІ з'явилася інформація, що прес-секретар Путіна підтвердив факт підготовки зустрічі радників голів нормандської четвірки. 
 
 
"Вчора вони (ОРДЛО -ред.) тупо, 4 години, повторювали одне й те саме, не звертаючи уваги ні на які аргументи. Ми розмовляли зі стіною. Сьогодні повторилася та сама історія. Чесно кажучи, я б зірвався і пояснив їм юридичною мовою, що постанова відрізняється від закону і т.д. А Макарич пройшов "між краплинами". Він пообіцяв звернутися до Ради з проханням переглянути цю постанову, якщо переговори будуть розблоковані і він зможе проінформувати депутатів про плідну роботу делегації. Нічого конкретного, але тепер росіянам буде складно зірвати зустріч радників Н-4, на яку так не хочеться їхати Козаку після його знаменитого листа, де він заявив, що більше не братиме "в цьому" участь. Принаймні Захід це зрозуміє однозначно не на користь РФ", - написав у своєму Фейсбук Гармаш. 
 

Він також зазначив, що на його погляд, дебют Кравчука в делегації відбувся вдало.

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив Леоніда Кравчука головою Тристоронньої контактної групи у Мінську. 

 

Переселенці з Донбасу заяивли Кравчуку, що не сприймають його пропозиції щодо компромісів із ватажками ОРДЛО.