Фокін призначений першим заступником Кравчука в ТКГ

12:51, 18.08.2020
Фокін призначений першим заступником Кравчука в ТКГ

Фокін вважає за честь взяти участь в роботі ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі.

Зеленський ввів у склад української делегації в Тристоронній контактній групі з питань врегулювання ситуації на Донбасі Вітольда Фокіна. Глава держави відразу призначив його першим заступником глави делегації Леоніда Кравчука.

 

Як інформує УМ, про це мовиться в указі Зеленського, що розміщений на сайті Офісу Президента. Указ підписаний президентом 18 серпня.

 

"Увести до складу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Фокіна Вітольда Павловича, визначивши його першим заступником глави делегації за згодою", - мовиться у документі.

 

Там також зазначено, що рішення набуває чинності з моменту його оприлюднення.

 

Фокін вже встиг прокоментувати своє призначення на цю посаду. Зокрема, в коментарі Інтерфакс-Україна він зазначив, що відповідатиме за взаємодію з представниками Донбасу, яких Україна залучила до роботи в ТКГ.

 

Він додав, що він та ще один перший заступник голови делегації України в ТКГ, віцепрем'єр Олексій Резніков, матимуть окремі ділянки відповідальності кожен.

 

Фокін вважає за честь взяти участь в роботі ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі.

 

"Допомогти моїй країні у важкій і дуже важливій роботі вважаю великою честю. Я дуже добре розумію специфіку цієї багатопланової роботи. Я добре знаю Донбас", - наголосив він.

 

За його словами, він буде працювати в ефективній команді під головуванням першого президента України Леоніда Кравчука.

 

Кравчук зазначив, що перший заступник голови української делегації у ТКГ Вітольд Фокін має налагодити комунікацію між людьми, що живуть на окупованих територіях Донбасу і тими, що звідти переїхали на іншу територію України.

 

Головне завдання Фокіна – комунікація між українцями, що живуть на непідконтрольних владі територіях, і тих жителів Донбасу, які живуть на решті території України. Про це розповів очільник української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, передає Інтерфакс-Україна.

 

Кравчук зазначив, що дуже важливо знати не тільки думку "керівників цих утворень" на окупованих територіях, політичних сил чи Росії. За його словами, важливо розуміти, про що думають і чого хочуть люди, які жили на території Донбасу до війни, і змушені були переселитися звідти.

 

"Фокін добре знає Донбас, цих людей, у нього багато там контактів. Я думаю, що в цьому разі його можливості і здатність до такого спокійного, компромісного, аналітичного підходу будуть корисними для цієї справи", - розповів Кравчук.

 

Як повідомляла УМ, найближча зустріч представників тристоронньої контактної групи щодо Донбасу запланована на 18 серпня.