Зеленський визнав порушення антикорупційного законодавства

19:39, 07.07.2020
Зеленський визнав порушення антикорупційного законодавства

Володимир Зеленський каже, що всі громадяни України рівні перед законом. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський особисто проінформував Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення ним законодавства.

 

Справа у тому, що глава держави не повідомив про суттєві зміни в своєму майновому стані.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє Офіс президента у вівторок.

 

Виявляється у 2019 році родина Зеленських отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн.

 

«Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Згідно із законодавством, Володимир Зеленський мав подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП. Проте до реєстру не надходили такі повідомлення», - йдеться у повідомленні Банкової.

 

Володимир Зеленський наголосив, що всі громадяни України рівні перед законом, і готовий нести відповідальність за порушення відповідно до чинного законодавства.

 

Відтак, він готовий понести покарання, адже торік не задекларував зміни у майновому стані.

 

Як повідомляла «УМ», міський голова Чернігова Владислав Атрошенко розкритикував урядову концепцію «Держава у смартфоні», якою особисто опікується президент Володимир Зеленський.