У «Слузі народу» розробляють Кодекс етики після висловлювань Дубінського

16:57, 03.07.2020
У «Слузі народу» розробляють Кодекс етики після висловлювань Дубінського

У фракції "Слуга народу" немає такого поняття, як догана.

Актуальне питання, яке зараз обговорюють в Україні - ситуація щодо відставки голови НБУ Якова Смолія. Напередодні в програмі "Право на владу"  нардеп Олександр Дубінський запостив в інстаграмі фото зі студії з нецензурним підписом. Мовляв, гвалтуємо Смолія в прямому ефірі.

 

Відтак, тепер "Слуги народу" планують створити Кодекс фракційної етики., в ефірі 24 каналу розповіла нардепка з партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

 

"Ми зараз працюємо над розробкою Кодексу етики для фракції. Можливо, цей випадок теж врахують. Принаймні ми будемо розуміти, що такі випадки бувають і як фракція може й має на них реагувати", – зазначила Кравчук.

 

Вона додала, що такі висловлення – це ненормально й це не парламентська лексика. І взагалі не дуже моральна поведінка для будь-якої людини – ображати іншу людину, попри те, чи це топчиновник, чи ні.

 

На питання журналіста про те, чи варто вже зараз переходити до конкретних дій і хоча б висунути парламентарям, які дозволяють собі подібні висловлювання, догану, Кравчук відповіла: "У нас немає такого поняття у фракції, як догана. Окремо може керівник зробити зауваження. Але ми ж не "партсобраніє".

 

Як інформувала УМ, 1 липня голова Національного банку Яків Смолій написав та подав на ім’я президента Володимира Зеленського заяву про відставку через "систематичний політичний тиск"


Сам Олександр Дубінський вважає, що має право його ображати. Мовляв, раніше він виграв суд у НБУ. Це вже не перший випадок, коли нардеп дозволяє собі подібні висловлювання. Раніше під "гарячу руку" потрапляли журналісти.