Омбудсмен Денісова засудила заяви нардепки Третьякової про дітей «дуже низької якості»

12:35, 25.06.2020
Омбудсмен Денісова засудила заяви нардепки Третьякової про дітей «дуже низької якості»

У Загальній декларації прав людини проголошено, що діти мають право на особливе піклування і допомогу.

Український омбудсмен Людмила Денісова назвала заклики народної депутатки фракції "Слуги народу", глави комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради Галини Третьякової дискримінаційними

 

Як інформує УМ, про це уповноважений Верховної Ради з питань прав людини Людмила Денісова випустила заяву у Facebook.

 

"Прояви мови ворожнечі, заклики до насильства і дискримінації є неприпустимими і мають рішуче засуджуватись у будь-якому демократичному суспільстві. Наголошую, що відповідно до Статуту Організації Об’єднаних Націй основою забезпечення свободи, справедливості і миру є визнання властивої гідності, рівних і невід’ємних прав усіх членів суспільства", - відзначила Денісова.

 

Український омбудсмен зауважила, що у Загальній декларації прав людини проголошено, що діти мають право на особливе піклування і допомогу.

 

"Визнаючи, що батьки несуть основну відповідальність за забезпечення у межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини, відповідно до статті 27 Конвенції держава взяла на себе зобов’язання вживати необхідних заходів щодо надання допомоги батькам у здійсненні цього права і у разі необхідності надавати матеріальну допомогу та підтримувати програми щодо забезпечення дитини харчуванням, одягом і житлом. Саме тому в межах своїх можливостей держава має визначати види соціальної допомоги і підтримки тим українським родинам, які їх потребують", - наголосила Денісова.

 

Омбудсмен "рішуче засудила заклики до таких методів, як примусова кастрація, стерилізація людини, заяви про поділ на якісних і неякісних дітей".

 

Людмила Деніісова звернулась до голови парламенту, народних депутатів України вжити всіх можливих заходів, спрямованих на недопущення посягань на основоположні права людини, відступу від демократичних цінностей та не допускати дискримінаційних закликів.

 

Як інформувала УМ, народний депутат фракції "Слуги народу", глава комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради Галина Третьякова заявила, що у безробітних народжуються діти низької якості, і завела мову про стерилізації громадян без працевлаштування.  У зв'язку з цим постійна комісія Ради Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків вимагає відставки нардепа.