Діти «дуже низької якості»: «Слуга народу» Третьякова за стерилізацію безробітних

11:10, 25.06.2020
Діти «дуже низької якості»: «Слуга народу» Третьякова за стерилізацію безробітних

Народний депутат фракції "Слуги народу", глава комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради Галина Третьякова заявила, що у безробітних народжуються діти низької якості, і завела мову про стерилізації громадян без працевлаштування. У зв'язку з цим постійна комісія Ради Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків вимагає відставки нардепа.

 

Відео зі скандальною заявою Третьякової поширюється соцмережами, а вимогу профспілок опубліковано на сайт ФПУ.

 

У відео нардеп порушила тему доцільності виплат безробітним соціальної допомоги.

 

"Коли демографічно надаємо такі засоби, які використовуються сім'єю, і народження дитини відбувається не для того, щоб надати їй рівні права, освіту, а для того, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми отримаємо, скажу жорстко, дітей дуже низької якості. Вони призводять до того, що теж сідають на державні кошти", - заявила народна обраниця.

 

Потім вона навела в приклад Великої Британії та Сінгапуру, де вживають суворі заходи для боротьби з безробітними.

 

"Велика Британія в цьому сенсі дуже жорстока щодо тих, хто не працює. У них навіть колись був заступник міністра соцполітики, який сказав, що той, хто хоче отримати соціальну допомогу, повинен бути стерилізований. Ось така жорстока політика. Хочу сказати, що дуже часто Лі Куана Ю (екс-прем'єра Сінгапуру, - ред.) згадують, що там дуже хороший Сінгапур. Лі Куан Ю стерилізував жінок, у яких не було вищої освіти", - сказала Третьякова.

 

Вона зазначила, що такими методами влада інших країн "викорчовувала в нації елементи, які не є захисниками і годувальниками".

 

"Співати пісні потрібно тому, хто щодня встає на захист своєї Батьківщини, на захист свого будинку, на те, щоб годувати своїх утриманців. Усі, хто цього не робить, вони не можуть відносити себе до гідного життя", - резюмувала нардеп.

 

Також вона запропонувала не забирати у таких, як вона, людей, схильних до філантропії, як висловилася Третьякова) податки, щоб вони самі вирішували, кому матеріально допомагати, і бачили, що їх кошти витрачаються ефективно.

 

Після цих заяв нардепа Рада ФПУ у відкритому листі до спікера парламенту Дмитра Разумкова вимагала відкликати Третьякову з посади голови комітету, розцінивши її позицію як антисоціальну і антигуманну. 

 

В Офісі президента відреагували на висловлювання нардепа від "Слуги народу" Галини Третьякової про "дітей низької якості". Про це повідомляє Telegram-канал "Резидент" з посиланням на власне джерело в офісі президента.

 

За даними журналістів, президент Володимир Зеленський зажадав від Третьякової принести офіційні вибачення, уточнивши, що висловлювання про "дітей низької якості" і "стерилізації жінок без вищої освіти" є її персональною позицією.

 

Також, за словами джерела ЗМІ, президент зажадав від Третьякової скласти з себе повноваження голови комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.