Карантин: Шмигаль доручив Авакову і Степанову посилити контроль

21:35, 19.06.2020
Карантин: Шмигаль доручив Авакову і Степанову посилити контроль

Засідання Кабміну: урядовці аплодують посиленню контролю за дотриманням карантину.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністерствам внутрішніх справ та охорони здоров’я посилити контроль за дотримання карантину в Україні.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне доручення Шмигаль дав міністрам МВС і МОЗ Арсену Авакову і Максиму Степанову під час засідання Кабміну в п’ятницю ввечері.

 

Глава уряду нагадав, що за підсумками 18 червня в країні встановлено черговий антирекорд за кількістю інфікованих коронавірусом, що, на його думку, пов’язано з поведінкою населення.

 

«Дуже велика кількість людей перестали дотримуватись карантинних правил і вирішили, що коронавірус зник і шансу захворіти більше немає», — сказав Шмигаль.

 

Пан Шмигаль також закликав українців дотримуватися правил карантину, бо в Україні «перша чи друга хвиля, як хочете можете називати» хвиля карантину. За його словами, це надзвичайно тривожний сигнал, бо «у нас уже дві області, де заповненість ліжок понад 50%».

 

Прем'єр закликав не нехтувати карантинними обмеженнями навіть літом, а саме: дотримуватися дистанції, носити маски та проводити дезінфекцію. Голова уряду наголосив, що коронавірус стійкий до сонця та ультрафіолету.

 

Також він звернувся до місцевої влади із закликом «не закривати очі на загрози», бо уряд буде посилювати контроль за дотриманням карантину.

 

«В регіони для контролю має виїжджати керівництво МОЗ на чолі з головним санітарним лікарем. Так само буде посилено контроль з боку Національної поліції та Держпродспоживслужби. Сьогодні всі відповідні наради були проведені, і ми будемо діяти жорсткіше», — сказав Шмигаль.

 

Кабінет міністрів України також встановив критерії для посилення протиепідемічних заходів у регіонах із значним поширенням COVID-19.

 

Таким вважається регіон, в якому наявна одна з таких ознак:

 

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків;

 

середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

 

коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11 відсотків (при цьому визначена формула для обчислення);

 

показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10 відсотків, який обчислюватимуть також за визначеною формулою.

 

Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовуватиметься у разі реєстрації більш як 8 випадків на 100 тисяч населення сумарно за останні 7 днів.

 

Як повідомляла "УМ", суддя Хмельницького райсуду не знає, чи можна штрафувати президента Зеленського за порушення карантину в кав'ярні. Тоді як іншим посадовцям, які супроводжували главу держави у Хмельницькому, суддя призначив штраф.