Відпусти: Святослав Вакарчук не зміг позбутися депутатства

12:23, 18.06.2020
Відпусти: Святослав Вакарчук не зміг позбутися депутатства

Святослав Вакарчук не отримав слова у Раді під час розгляду питання про складання повноважень депутата. (Фото з ФБ-сторінки Святослава Вакарчука)

Верховна Рада не проголосувала за припинення повноважень народного депутата фракції «Голос» Святослава Вакарчука згідно з поданою ним заявою під час засідання у четвер.

 

Як повідомляє «Україна молода», за дострокове припинення повноважень депутата Святослава Вакарчука проголосувало лише 175 обранців із 226 необхідних.

 

Перед тим голова ВР Дмитро Разумков поставив на голосування відповідне рішення, але не надав слово самому Вакарчуку. Через це сесійна зала обурено загуділа.

 

В результаті постанова не набрала відповідної кількості голосів. Після чого спікер Разумков оголосив перерву в засіданні.

 

Зауважимо, що перед тим обранці проголосували за складання повноважень народного депутата "Батьківщини" Ольги Бєлькової: 343 голоси. Вона виступила з трибуни, пояснила, чому йде та подякувала колегам.

 

Як повідомляла «УМ», народний депутат від "Голосу" Святослав Вакарчук 11 червня заявив, що зареєстрував у Верховній Раді заяву про складання депутатських повноважень.

 

Вакарчук на виборах 2019 року вдруге був обраний до парламенту і вдруге вирішив скласти депутатський мандат.

 

Вперше Вакарчук взяв участь у позачергових виборах до Верховної Ради 30 вересня 2007 року: він був 15-м номером у списку пропрезидентського блоку "Наша Україна - Народна самооборона".