Генпрокуратура просить суд арештувати Порошенка попри трагедію в родині експрезидента

16:29, 16.06.2020
Генпрокуратура просить суд арештувати Порошенка попри трагедію в родині експрезидента

Засідання відбудеться в Печерському суді Києва.

Офіс генпрокурора подав клопотання до суду про взяття Петра Порошенка під варту з альтернативою застави в 10 мільйонів гривень. Справа стосується призначення Порошенком заступником глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко.

 

П'ятому президенту України та лідеру партії "Європейська солідарність" обиратимуть запобіжний захід 18 травня, повідомили адвокати Порошенка – Ілля Новіков та Ігор Головань під час брифінгу.

 

Суд призначений на четвер 15:15. Засідання відбудеться в Печерському суді Києва.

 

Як зазначив Новіков, клопотання розписано одіозному судді Сергію Вовку. Адвокат зазначив, що таке рішення захисників не дивує.
Обвинувачення просить обрати тримання під вартою із можливою заставою у понад 10 мільйонів гривень.

 

УМ писала, що у Петра Порошенка трапилося горе у сім'ї – 16 червня помер його батько Олексій. Напередодні в нього стався інсульт. Незважаючи на це, Порошенко планує з'явитися на судове засідання.

 

У жовтні 2018 року журналісти на чолі з Денисом Бігусом опублікували розслідування. Вони встановили, що Сергій Семочко володіє майном, яке неможливо пояснити офіційними доходами.

 

Водночас родичі  Семочка мають громадянство Росії та мають бізнес в окупованому Криму. Відповідні дані отримала контррозвідка СБУ.

 

Порошенко звільнив Семочка Порошенко звільнив голову Служби зовнішньої розвідки Семочка 12 квітня 2019 року.