Герхард Шредер перепризначений керівником компанії «Роснефть»

20:55, 08.06.2020
Герхард Шредер перепризначений керівником компанії «Роснефть»

Герхард Шредер очолює раду директорів компанії «Роснефть» з 2017 року.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на перепризначення колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера головою ради директорів російської нафтогазової компанії «Роснефть» у понеділок.

 

Як повідомляє «Україна молода», заступник міністра закордонних справ Василь Боднар написав у Twitter, що такі дії є «розхитуванням європейської солідарності».

 

«Плата за вірність Кремлю не забарилася — Шрьодер отримує чергові дивіденди! "П'ята колона" в ЄС продовжує проштовхувати російські інтереси і розхитувати європейську солідарність», — написав пан Бондар.

 

Перед цим компанія «Роснефть» коротко повідомила: «Головою Ради директорів ПАТ «НК «Роснефть» обрано Герхарда Шредера, сформований склад і обрано голів комітетів Ради директорів».

 

Зазначимо, Шредер очолює раду директорів «Роснефти» з 2017 року. До складу ради також переобрали голову дочірньої компанії Газпром Nord Stream 2 Маттіаса Варніга.

 

У Німеччині 76-річного колишнього канцлера критикують за роботу на підконтрольні Кремлю концерни «Роснефть» і «Газпром». Проте Шредер заявляв, що це «його особиста справа».

 

«Роснефть» — російська державна нафтогазова компанія. Є найбільшою у світі публічною компанією за обсягом виробництва нафти.

 

Як повідомляла УМ, колишній канцлер Німеччини і голова ради директорів компанії "Роснефть" Герхард Шредер завів подкаст і у першому випуску образив посла України в Німеччині Андрія Мельника, обізвавши його карликом.

 

Шредера роздратувала критика на його адресу з боку дипломата після того, як ексканцлер сказав, що Крим ніколи не повернеться до України.