«Як село без церкви»: Олег Ляшко балотуватиметься до Ради на Чернігівщині

19:03, 05.06.2020
«Як село без церкви»: Олег Ляшко балотуватиметься до Ради на Чернігівщині

Олег Ляшко вважає, що "всі люди хочуть, щоб він був у парламенті".

Лідер Радикальної партії України Олег Ляшко бажає знову потрапити до Верховної Ради. Ексдепутат вирішив скористатися шансом, після того, як Центрвиборчком  призначив довибори народного депутата у 208-му окрузі Чернігівської області, які мають відбутися в неділю, 25 жовтня.

 

Саме на цьому мажоритарному окрузі переміг Валерій Давиденко у 2019 році, який загинув за невідомих обставин 23 травня. Відтак, на 208-му окрузі мають обрати нового депутата.

 

Як повідомляє «Україна молода», про свої наміри Олег Ляшко заявив в етері телеканалу «Україна 24».

 

«У нас там дуже потужна підтримка і на президентських, і на парламентських виборах була, тому ми цей округ нікому не віддамо. Я піду на цей округ і виграю вибори. Всі люди хочуть, щоб Ляшко був у парламенті, бо Рада без Ляшка — як село без церкви», — сказав лідер «радикалів».

 

Водночас Олег Ляшко звинуватив парламент із затягуванням у призначенні виборів: «Це рішення парламент мав би прийняти на цьому тижні, але спеціально не ухвалює з однієї причини — вони бояться програти».

 

Нагадаємо, що у 2012 році лідер РПЛ балотувався до Верховної Ради саме по 208-му округу і переміг, здобувши понад 55% голосів.

 

Зазначимо, що ЦВК ухвалила рішення про вибори на 208-му окрузі під час свого засідання 5 червня, після того, як отримала засвідчену копію свідоцтва про смерть народного депутата Валерія Давиденка.

 

Голова ЦВК Олег Діденко повідомив, що вибори на цьому окрузі вирішили провести одночасно з місцевими.

 

Як повідомляла «УМ», нардепа від групи «Довіра» Валерія Давиденка знайшли мертвим зі смертельним вогнепальним пораненням голови 23 травня у власному офісі, в туалеті. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство». Наразі основна версія — самогубство.

 

Народний депутат від групи «Довіра» у Верховній Раді Сергій Шахов вважає, що Давиденка вбили, а версію щодо самогубства відкидає.