Аваков доповідатиме Раді про Кагарлик і Бровари

13:18, 01.06.2020
Аваков доповідатиме Раді про Кагарлик і Бровари

Арсен Аваков доповідатиме депутатам про стрілянину в Броварах та про гвалтівників у погонах з Кагарлика. (Фото МВС)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запрошується з доповіддю щодо стрілянини у Броварах та щодо зґвалтувань і катувань у відділку поліції у Кагарлику до Верховної Ради з нагоди так званого дня уряду у п’ятницю, 5 червня.

 

Як передає «Україна молода», про це заявив перший заступник депутатської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко під час погоджувальної ради Ради у понеділок.

 

"Організаційне питання щодо дня уряду. Враховуючи ту ситуацію, яка склалася за попередні два тижні, наша фракція пропонує запросити на день уряду міністра внутрішніх справ Арсена Авакова для доповіді по тих важливих ситуаціях, які сталися", - сказав «слуга» Корнієнко.

 

І додав щодо причин запрошення Авакова: "Це і ситуація у Броварах, історія у Кагарлику з неетичною поведінкою там правоохоронців і, можливо, розповість про стан розслідування загибелі нашого колеги пана Давиденка".

 

Обранець додав, що до Авакова є багато питань, на які у Раді очікують отримати відповіді.

 

У свою чергу нардеп Ярослав Железняк заявив, що фракція "Голос" буде ініціювати збір підписів за відставку Авакова.

 

За його словами, насильство у дитячому інтернаті "Світанок", вбивство поліцейськими 5-річного Кирила Тлявова, стрілянина у Броварах, зґвалтування у Кагарлику та багатьох інших прикладів - це вирок нереформованій системі.

 

"Саме тому фракція «Голос» виступила з чіткою заявою, що ми вимагаємо відставки голови міністерства внутрішніх справ пана Авакова. І ми будемо ініціювати збір підписів під цим документом, щоб внести його на розгляд Ради", - сказав Железняк.

 

Крім того депутат закликав обговорити всі перераховані випадки порушень під час години запитань до уряду, у п'ятницю, 5 червня.

 

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков лише порадів, що позиції фракцій "Голос" та "Слуга народу" співпали в питанні виклику для доповіді очільника МВС.

 

Як повідомляла УМ,  вранці 29 травня у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участі сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями, 3 чоловіків отримали поранення. Поліція повідомляла про 10 затриманих. За даними джерел ЗМІ, частина із тих, хто влаштував перестрілку, місцеві, частина – із Вінницької області. 

 

Мер Броварів Ігор Сапожко заявив, що причиною ранкової стрілянини у місті стала ситуація з розподілом міжміських маршрутів, які затверджує Київська обладміністрація. Президент Зеленський порівняв розбірки у Броварах із 90-ми, а Аваков заспокоював українців, що "всі сидітимуть в тюрмі". 

 

Тоді як 25 травня у місті Кагарлик Київської області було розформовано відділок поліції після інциденту з побиттям і згвалтуванням затриманої жінки. Підозрюваними виявилися поліцейські Сергій Сулима та Микола Кузів. Керівництво МВС заявило, що вони сядуть надовго.