Депутат Валерій Давиденко знайдений застреленим в туалеті

20:58, 23.05.2020
Депутат Валерій Давиденко знайдений застреленим в туалеті

Слідчі і експерти поліції перед офісом Валерія Давиденка.

Народного депутата Валерія Давиденка зі смертельним вогнепальним пораненням у голову знайшла прибиральниця його офісу в Києві у суботу ввечері. Жінка одразу викликала поліцію.

 

Поряд із тілом в офісному туалеті виявили зброю. Наразі на місце події вже прибули правоохоронці, які з'ясовують деталі інциденту.

 

Як інформує «Україна молода», смерть Давиденка підтвердила поліція Києва.

 

Зокрема, пресофіцер Шевченківського управління поліції Києва Анна Зубрєва зазначила журналістам, .на місці працює слідчо-оперативна група, деталі будуть повідомлені згодом.

 

Цю інформацію також підтвердив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook:  «Сьогодні в Києві, у власному офісі, в туалеті, було знайдено тіло народного депутата Валерія Давиденка зі смертельним вогнепальним пораненням голови».

 

За його словами, проводиться комплекс невідкладних слідчих і оперативних заходів щодо з'ясування обставин загибелі народного депутата від Чернігівщини. Поліцією і прокуратурою будуть перевірятися всі можливі версії трагедії, додав Геращенко.

 

            Валерій Давиденко (в центрі) на Львівщині. Фото з ФБ-сторінки Валерія Давиденка

 

На сторінці Валерія Давиденка у Facebook  можна побачити, що останнім часом він активно роздавав захисні маски людям. А ще тиждень тому подорожував на Львівщині. Зокрема, фотографувався на фоні пам'ятника Степану Бандері у Стрийському районі. 

 

 

Давиденко у 2019 році був обраний до парламенту ІХ скликання як безпартійний самовисуванець у 208-му окрузі на Чернігівщині. Але у грудні він увійшов до депутатської групи "ДОВІРА", був членом комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, а також входив до груп міжпарламентських зв’язків з Чеською Республікою, Угорщиною, Бразилією, Об’єднаними Арабськими Еміратами, Аргентиною.

 

За часів прем’єра Миколи Азарова був заступником міністра аграрної політики (2013-2014 рр.).