Володимир та Олена Зеленські подарували вишиті сорочки лідерам США, Франції, Канади, Польщі

10:48, 21.05.2020
Володимир та Олена Зеленські подарували вишиті сорочки лідерам США, Франції, Канади, Польщі

На Зеленських сорочки вітчизняної марки "Етнодім".

До Всесвітнього дня вишиванки президент Володимир Зеленський і перша леді України Олена Зеленська відправили у подарунок лідерам країн світу традиційні українські вишиті сорочки.

 

Як інформує УМ, про це інформує пресслужба офісу президента.

 

“Символічні подарунки, які несуть у собі частину української історії та культури, отримали президенти та перші леді Сполучених Штатів Америки, Французької Республіки, Канади, Республіки Польща, Турецької Республіки та інших країн”, – інформують з Банкової.

До подарунку додали листівку з побажанням.

 

“21 травня Україна відзначає День вишиванки – свято, покликане берегти та шанувати давні традиції нашого народу. Вишиванка – самобутній код нашого етносу із зашифрованими в оригінальних орнаментах оберегами та символами. Зі щирим серцем хочемо поділитися з вами частинкою української історії та автентики”, – написали Зеленські в супровідному листі.

 

Президент на сторінці у фейсбуці також опублікував фото у вишиванці й привітав українців зі святом.

 

Перша леді обрала темно-синю з яскравим візерунком, яку доповнила яскравими малиновими брюками з високою талыэю. Президент вдягнув білу лляну з темною лаконічною вишивкою.

 

Як повідомляла УМ, в день вишиванки в Україні в 2020 році не відбуватиметься масових заходів через епідемію коронавірусу. Втім, українців закликають дослідити свій родовід.