Дмитро Козак обговорив Донбас у Берліні без України

08:26, 14.05.2020
Дмитро Козак обговорив Донбас у Берліні без України

Кремлівський куратор Донбасу Дмитро Козак консультується в Німеччині про Україну без представників Києва.

Заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак обговорив врегулювання конфлікту на Донбасі без присутності представників офіційного Києва у відомстві федерального канцлера Німеччини в Берліні у середу пізно ввечері.

 

Зауважимо, що Кремль призначив Козака куратором питання Донбасу на перемовинах у Мінську.

 

Як інформує «Україна молода», про обговорення «українського питання» у Берліні без присутності України повідомив сам Козак російським ЗМІ в ніч на четвер.

 

За словами Козака, він приїхав в Берлін для «додаткових консультацій з врегулювання конфлікту», які нібито були «конструктивними, в діловому ключі».  

 

«Досягнули згоди про взаємні подальші кроки з мирного врегулювання конфлікту в Україні, з вирішення багатьох непростих завдань, які потребують рішення про взаємодію з представниками Донбасу, представниками Україні а «норманському форматі» — сказав Козак.

 

На думку представника Кремля, консультації дадуть додатковий імпульс для переговорів у «норманському форматі» та у тристоронній контактній групі у Мінську. Мовляв, сторонам будуть надані відповідні сигнали.

 

«Це були двосторонні консультації, оцінка поточної ситуації та погляд на майбутнє», - пояснив Козак.

 

Зазначимо, що українська сторона не повідомляла про участь у переговорах у Німеччині 13 травня.

 

За даними російських ЗМІ, Козак прибув до Берліна на переговори з помічником канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Нібито Берлін запросив Козака на переговори, оскільки «не все можна обговорити у форматі телеконференції».

 

Зауажимо, що 25 березня на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську планувалося створити Консультативну раду за участі представників України та окремих районів Донецької та Луганської областей (окупованих проросійськими силами територій). Ідея належала керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку.

 

Це викликало обурення патріотів України. Вже 30 квітня під час зустрічі міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" питання роботи "Консультативної ради" порушував тільки міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.