Зеленський має оголосити своїм псам карантин – Філатов

20:14, 26.04.2020
Зеленський має оголосити своїм псам карантин – Філатов

Мер Дніпра Борис Філатов звинувачує силовиків у використанні карантину для переслідування влади в регіонах. (Фото МВС)

Міський голова Дніпра Борис Філатов звинувачує силовиків у тому, що вони  користуються карантином для переслідування представників місцевої влади в регіонах. Відтак, закликає президента Зеленського вгамувати «своїх псів» і влаштувати їм карантин також.

 

При цьому, мер попереджає главу держави, що йому не вдасться уникнути політичної відповідальності за те, що відбувається напередодні місцевих виборів, запланованих на осінь 2020 року.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне звернення до президента Зеленського пан Філатов оприлюднив у соцмережах в неділю.

 

Зокрема, мер Дніпра виступив на підтримку мера міста Покров Олександра Шаповала, якого заарештували за підозрою в незаконному привласненні 1,3 млн грн, не зважаючи на гарну репутацію в антикорупційних організаціях.

 

У своєму зверненні Філатов нагадав Зеленському, що той обіцяв усім справедливість, тож його слова стосуватимуться саме цього: Чи можу я поставити Вам, пане президенте, тільки одне питання: Скажіть, а хіба справедливо, коли за людину, яка нібито вкрала 1,3 мільйона гривень, прокуратура просить заставу в 17 мільйонів?».

 

Передбачаючи відповідь глави держави мер додає: «Ні, ні, звичайно, Ви не впливаєте на правоохоронні органи і новий генеральний прокурор, на відміну від попередника, вже точно не "Ваша людина". Але просто скажіть: "Це справедливо?". Або що Олександр Шаповал, який нікого не вбив і не згвалтував, повинен сидіти за гратами, тільки тому, що йому вшкварили непідйомну заставу, а перед тим вимагали непідйомний відкат?».

 

Тому Борис Філатов звинуватив силовиків у тому, що вони використовують карантин для переслідування влади в регіонах: «Одні борються з епідемією, а інші – Ваші опричники (...), так звані "пси государеві", цілодобово нишпорять в пошуках свіжої крові».

 

Мер Дніпра попередив Зеленського, що йому не вдасться уникнути політичної відповідальності за те, що відбувається, особливо напередодні майбутніх місцевих виборів. І закликав президента "оголосити своїм псам карантин хоча б до кінця епідемії", щоб не заважали керівництву регіонів і міст боротися з поширенням небезпечної хвороби.

 

«Коли вже припиняться нескінченні кримінальні справи? Проти мерів. Проти місцевих депутатів. Громадських активістів. Політичних опонентів. А особливо проти веселих тітоньок, які по-смішному загрожують Вам в YouTube, а за підсумком, негідники в погонах шукають у них в дитячих ліжечках водяні пістолети», – іронічно поцікавився Філатов.

 

Мер також звинуватив силовиків в переслідуванні "в турборежимі" керівництва Одеси, Харкова, Запоріжжя, Києва, Вінниці, Сум, Полтави та інших. Він також назвав силові структури "некерованою зграєю" і зазначив, що, коли в світі через епідемію намагаються випустити з в'язниць якомога більше людей, в Україні все навпаки.

 

Як повідомляла «УМ», минулої п’ятниці на Дніпропетровщині був затриманий нібито через розкрадання бюджетних коштів і так звані «відкати» мер міста Покров Олександр Шаповал, який має бездоганну репутацію як серед мерів міст, так і антикорупційних організацій.

 

На захист Шаповала одразу виступив мер Дніпра Борис Філатов, який нагадав, що місто Покров та його мер за рівнем прозорості влади «впевнено обходять таких лідерів місцевого самоврядування в Україні, як Вінниця, Львів і Маріуполь». А сам Шаповал має тотальну підтримку земляків. Тож Філатов пообіцяв офіційно звернутися до президента Зеленського з приводу цього арешту.