Видання The New York Times закликають виправити карту з «російським» Кримом

12:16, 04.04.2020
Видання The New York Times закликають виправити карту з «російським» Кримом

The New York Times вже не вперше помиляється щодо приналежності Криму.

Відоме американське видання The New York Times знову опинилося в центрі скандалу. Зокрема, на карті поширення пандемії COVID-19 у світі, оприлюднену виданням, українська автономна республіка Крим знову помилково позначена, як територія Росії.

 

Відтак, посольство України у США закликало The New York Times виправити свою помилку.

 

Про це українські дипломати у США повідомили у соцмережах.

 

 

«New York Times зробило неправильну карту коронавірусу! Це так безвідповідально! Команда NYT, ви справді підтримуєте всі звірства, тортури та навіть вбивства, які Кремль чинить в окупованому Криму? Якщо ні – виправте карту», – йдеться у повідомленні.

 

 

Раніше The New York Times вже публікувало карту України без Криму. Це зображення було в статті про українського бізнесмена Ігоря Коломойського. Пізніше видання виправило зображення.

 

Росія анексувала український півострів Крим у березні 2014 року. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

 

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

 

Як повідомляла «УМ», днями Меджліс кримськотатарського народу скасував запланований на 3 травня Марш на Крим через поширення коронавірусу.