Міністр МОЗ Ємець планує піти у відставку

15:25, 23.03.2020
Міністр МОЗ Ємець планує піти у відставку

Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання 24 березня, якщо президент Володимир Зеленський вирішить запровадити надзвичайний стан у країні через коронавірус.

Народний депутат з фракції "ЄС" Олексій Гончаренко повідомив, що глава МОЗ Ілля Ємець іде у відставку

 

Про це написав Гончаренко в telegram.

 

 "Міністр охорони здоров'я Ємець йде у відставку", - сказав він.

 

 

Гончаренко додав пізніше з посиланням на джерело в Міністерстві охорони здоров'я і "Слугу Народу", що "Ємець зовсім не зміг налагодити роботу міністерства. І в умовах епідемії не може підготувати реальний план протидії вірусу".

 

Тому, за його словами, було прийнято рішення про відставку. Зараз йдуть фінальні узгодження.

 

 

Нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський теж заявив, що міністр охорони здоров'я Ілля Ємець сьогодні подасть у відставку. 

 

"Сьогодні міністр охорони здоров'я Ємець заявить про відставку", - зазначив Дубінський у Facebook

 

Додамо, Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання 24 березня, якщо президент Володимир Зеленський вирішить запровадити надзвичайний стан у країні через коронавірус.

 

Зазначається, що локомотивом у питанні введення надзвичайного стану виступає міністр охорони здоров'я Ілля Ємець, який з самого початку стоїть на позиціях жорсткого сценарію. Також таку ідею підтримує глава МВС Арсен Аваков.

 

В ЗМІ відставку пов'язують із недавніми висловлюваннями новопризначеного міністра щодо боротьби з коронавірусом, зокрема, що стосується лікування хворих, які перебувають у групі ризику - людей старших 65 років. Він висловив думку, що потрібно розраховувати фінанси на людей молодших, у яких більше шансів впоратися з вірусом. 

 

За Конституцією, режим надзвичайного стану запроваджує президент своїм указом, проте його має у дводенний термін затвердити Верховна Рада більшістю голосів.

 

Заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк за підсумками засідання глав депутатських фракцій повідомив, що більшість фракцій виступили категорично проти введення надзвичайного стану в Україні.